Ana Sayfa ÇEVRE 20 Nisan 2023

Pendik Belediyesi’nden sivrisineklere karşı erken müdahale

Çevre ve halk sağlığını tehdit eden canlılara karşı yıl boyu ilaçlama çalışmalarını aralıksız devam ettiren Pendik Belediyesi; rögarlar, kapalı kanal ve foseptik çukurlarında “kanal sisleme” yaparak sivrisinek gibi popülasyonlara karşı erken müdahale ediyor.

Pendik Belediyesi ekipleri yaklaşan yaz ayı öncesi kent zararlıları olarak tabir edilen sivrisinek, karasinek, fare, pire, kene ve hamamböceği gibi (hastalık taşıyıcı) popülasyonlara karşı mücadelelere devam ediyor. Kanal sisleme olarak adlandırılan çalışmayla kent zararlılarına yönelik rögarlar, kapalı kanal ve foseptik çukurlarında çalışma gerçekleştiriliyor. İlçe genelinde yürütülen kanal sisleme çalışması nisan ayı sonuna doğru tüm mahallelerde tamamlanmış olacak.

KANAL SİSLEME NEDEN ÖNEMLİ?

Yaz aylarındaki popülasyonun düşürülmesine yönelik olarak başlatılan kanal sisleme çalışmasıyla özel makinelerle kanallara yuvalanan zararlılar için termal sislemelerle ilaçlama yapılıyor. Bu sayede salgın hastalıklara sebebiyet verebilecek olan karasinek ve sivrisinek gibi popülasyonları seviyeleri düşürülerek çevre sağlığına olumsuz etkilerine yönelik riskler düşürülmüş oluyor.

selyus