Ana Sayfa ÇEVRE, TÜRKİYE EKONOMİSİ 16 Ekim 2019

Pendik semt pazarlarında kış uygulaması

Pendik Belediyesi Zabıta Müdürlüğü 15 Ekim Salı günü semt pazar alanlarında kış saati uygulamasına geçildiğini ve kapanış saatinin 18.30 olarak değiştiğini duyurdu. Zabıta Yetkilileri vatandaşların mağduriyet yaşamaması için belirlenen kapanış saatlerine dikkat etmesi gerektiğini belirtti.

İlçe genelinde kurulan semt pazarlarında Pendik Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerince yapılan denetimler sırasında gözle görülmesi zor, ebatları birbirinden farklı ölçülerde yazılmış, tüketiciyi yanıltıcı fiyat etiketleri tespit edildi. Pazar esnafı yanıltıcı fiyat etiketlerini düzeltmesi konusunda uyarıldı, uyarıyı dikkate almayan esnaflara idari para cezası uygulanırken, ihlallerin devamı halinde esnaflara geçici süreli tezgah kapama cezası da uygulanacağı yönünde de uyarılarda bulunuldu. Semt pazarlarından alışveriş yapan vatandaşlara yönelik ise hileli fiyat etiketlerine karşı duyarlı davranak uygun olmayan etiketleri pazarlarda bulunan zabıta noktalarındaki görevli zabıta personeline anlık olarak iletilmesi istendi.

KIŞ SAATİ UYGULAMASINA DİKKAT

Öte yandan 15 Ekim Salı günü itibariyle semt pazar alanlarında kış saati uygulamasına geçilerek pazar kapanış saatinin 18:30 olarak değiştiği ve vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamaması adına belirlenen kapanış saatlerine dikkat etmesi gerektiği vurgulandı.

selyus