Ana Sayfa ÇEVRE 15 Ekim 2021

Pendikliler üç parka daha kavuştu

Pendik Belediyesi 3 yeni parkın daha yapımını tamamladı. Şeyhli Düğün Sokak Parkı, Ahmet Yesevi Harbiye Sokak Parkı ve Kurtköy Eftelya Sokak Parkı hizmete girdi. Toplam park sayısı 203 oldu.

Yatırımlarıyla yeşil alan miktarını sürekli artıran Pendik Belediyesi kentin her bölgesine park yapmayı sürdürüyor. Son olarak Park ve Bahçeler Müdürlüğü Şeyhli, Ahmet Yesevi ve Kurtköy Mahallelerine 3 yeni park daha inşa etti. 4 bin metrekarelik Şeyhli Mahallesi Düğün Sokak Parkı, 4 bin 150 metrekarelik Ahmet Yesevi Mahallesi Harbiye Sokak Parkı ve 1.650 metrekarelik Kurtköy Mahallesi Eftelya Sokak Parkı hizmete girdi. Parklarda standart oyun grupları, yürüyüş ve dinlenme alanları bulunurken Şeyhli Mahallesi Düğün Sokak Parkı’nda bunlara ek olarak dairesel basketbol sahası yapıldı.

ÇOCUKLAR İÇİN TRAFİK EĞİTİM PARKURU BULUNACAK

Tamamlanan parkların yanı sıra yeni parkların yapımını da devam ediliyor. Pendik Belediyesi ekiplerinin planlayıp yapımını sürdürdüğü parklardan biri de Kurtköy Mahallesi Yazgülü Sokak Parkı. 2 bin 500 metrekarelik alanda kurulan parkta yürüyüş, oyun alanları ve basketbol sahasının yanı sıra çocuklar için mini trafik eğitim parkuru bulunacak. Bu parkın tamamlanmasıyla Pendik’teki park sayısı 204’e çıkacak.

selyus