Ana Sayfa ÇEVRE 23 Şubat 2020

Riskli bina tespiti için firmaların uçuk paralar istediklerinden Bakan Kurum’un haberi yok herhalde!

Bakan Kurum, “Bir kez daha analarımız ağlamasın, ocaklarımıza ateş düşsün istemiyoruz. Bir kez daha Yeşilyurt Apartmanı gibi binaların altında çocuklar, anneler babalar kalsın istemiyoruz. Vatandaşlarımızdan da özellikle şunu rica ediyorum: Gelin riskli binalarımızın risk tespiti talebinde bulunalım. Biz, bu birlikteliğe destek olacağız, destek vereceğiz” diye konuştu. Ancak riskli bina tespiti için yetkili firmalar uçuk paralar istediklerinden ve vatandaşların bu paraları ödeyecek gücü olmadığından Kurum’un haberi yok herhalde. Bakanlık bünyesinde risk tespiti ücretsiz yapılırsa çok vatandaş müracaat eder.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın düzenlediği, “Kentsel Dönüşüm İstişare Toplantısı”, Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Toplantıya Bakan Murat Kurum, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, bakan yardımcıları, İBB ve ilçe belediye başkanları katıldı.

Burada bir konuşma gerçekleştiren Bakan Kurum, vatandaşlara seslenerek “Gelin riskli binalarımızın risk tespiti talebinde bulunalım” dedi.

“BU İŞLERİ YAPABİLİYORSAM, BAKANLIĞA DEVAM EDEYİM”

“Burada siyasi bir kaygı gözetmeksizin, Çevre ve Şehircilik Bakanı olarak, bu koltukta otururken, İstanbul’umuz için, ülkemiz için, kentsel dönüşüm için, vatandaşımızın sağlığı için doğru bir adım atıp atmadığım önemlidir. Eğer ben bu işleri yapabiliyorsam, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na devam edeyim. Belediye başkanlarımız bu işleri yapabiliyorlarsa eğer, başkanlıklarına devam etsinler. Ama biz, bu işleri yapamıyorsak eğer, bu görevlerde de olmayalım istiyoruz. Ortak bir dille, ortak bir eylemle, siyaset üstü bir bakış açısıyla, bunu inşallah başaracağız. Vali’mizle Büyükşehir Belediye Başkanı’mızla, ilçe belediye başkanlarımızla el ele vererek, vatandaşlarımızla birlikte bu kentsel dönüşümü sürecini tamamlayacağız. Bir kez daha analarımız ağlamasın, ocaklarımıza ateş düşsün istemiyoruz. Bir kez daha Yeşilyurt Apartmanı gibi binaların altında çocuklar, anneler babalar kalsın istemiyoruz. Vatandaşlarımızdan da özellikle şunu rica ediyorum: Gelin riskli binalarımızın risk tespiti talebinde bulunalım. Biz, bu birlikteliğe destek olacağız, destek vereceğiz. Belediyelerimizle birlikte el ele verelim ve enkaz altında hayat aramak yerine, hayatı yapacağımız kentsel dönüşümle birlikte sağla, güvenli, sosyal altyapısı olan konutlarımıza ayıralım diyorum.”

selyus