Ana Sayfa ÇEVRE 8 Haziran 2020

Sancaktepe Belediyesi’nin temizlik filosu adeta göz kamaştırıyor

Sancaktepe Belediyesi Temizlik işleri Müdürlüğü’ne bağlı içlerinde çöp toplama, atık toplama, çöp taksi’nin bulunduğu 30 araç ilçe genelinde tur attı. Gün boyu süren turlarda araçların yanında Dünya Çevre Günü ile alakalı pankartlar yer alarak vatandaşlar bilgilendirildi.

Sancaktepe Belediye Başkanı Av. Şeyma Döğücü yaptığı açıklamada insanın yaşadığı çevre ile ilişkisini düzgün planlayamaz ve kurgulayamazsa hem kendi yaşadığı çağı hem de kendinden sonraki çağları ve dönemleri kaybedeceğini bu sebeple birey olarak herkesin geleceğimiz ve çocuklarımız için çevresini korumanın asli görevi olduğunu belirterek “Sevgili Sancaktepeliler, Güzel yarınlar ve çocuklarımızın geleceği için çevremizi korumak hepimizin görevi. Çünkü doğa bize emanet edilen şeylerin en kıymetlisi, bütün canlıların ortak evi ve çocuklarımızın hakkı.  Onu ancak hepimizin dikkati ve hassasiyeti ile koruyabiliriz. Doğayı korumak demek yeşili korumak, ağaç dikmek, çevreyi temiz tutmak demek. Ama aynı zamanda geri dönüşümü sağlamak, sıfır atık hedefine inanmak demek. Sancaktepe Belediyesi olarak her zaman çevre bilincini önceleyerek çalıştık ve çalışmaya devam edeceğiz. Geri dönüşüm çalışmalarıyla sıfır atık hedefine ulaşarak, suyumuzu ve havamızı temiz tutarak çevreyi koruyacağız. Sizlerin de aynı hassasiyetle temiz bir Sancaktepe için çalışacağınıza ve çocuklarınıza güzel bir miras bırakacağınıza inancımız tam. Daha yeşil ve daha güzel bir dünya için Sancaktepe ve Sancaktepeliler olarak örnek olacağız” dedi.

PIRIL PIRIL SANCAKTEPE!

Sancaktepe Belediyesi’ne bağlı Temizlik İşleri Ekipleri, temizlik konusunda İstanbul’un en gözde ilçesi olmak iddiasıyla, stratejik ve sağlıklı çalışma planlarını aksatmadan sürdürüyor.

Sancaktepe Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler daha temiz bir Sancaktepe için çöp toplama araçları, süpürgeli araçlar, Geri Dönüşüm araçları ve Çöp taksilerle haftanın 7 gün 24 saati aralıksız çalışmalarını sürdürüyor Toplam 19 mahallede cadde ve sokaklar düzenli olarak süpürülüyor. Sancaktepe’nin ana caddeleri haftanın her günü, ara caddeler ve sokaklar ise haftada en az iki gün mekanik süpürme makinesi ile süpürülüyor. Ayrıca toplu ekip çalışmaları ile boş arazilerde bölgesel temizlik çalışmaları sürdürülüyor.

Sancaktepe Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü; Evsel Katı Atıkların toplanması, cadde, sokakların ve parkların süpürge araçları ve el ile süpürülmesi ve yıkanması, Pazar yerlerinin temizliği, İbadethane temizliği,  Okul bahçe ve çevrelerinin temizliği, Boş arsa ve arazilerin temizliği, Eski ev eşyası ve moloz toplama, Konteyner tamir, bakım, boyama ve yıkama ile Sıfır atık ve geri dönüşüm Çalışmalarını Bünyesinde bulunan 344 personel ve 74 araç ile 7/24 çalışmalarını sürdürüyor.

Tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs salgınının yaşandığı pandemi döneminde yapmış olduğu çalışmalar Ulusal ve Yerel Basında yer alarak ilgi gören Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri korona virüs (covid-19) vakası ülkemizde görülmeden önce 25 Şubat tarihinden itibaren Gümüş İyonlu NANO Teknoloji ile Bütün Okullarımızın, Camilerimizin, Cem Evrelerimizin, belediyemiz ve bağlı dış birimlerimizin ortak alanların, toplu taşıma araçlarımızı ve insanların sahada ortak alan olarak kullandığı tüm alanları dezenfekte etmeye başladı. Ayrıca İlçemizde bulunan tüm Kamu kurum ve kuruluşlarımızın tamamının ortak alanları da dezenfekte edilmeye devam ediyor.

selyus