Ana Sayfa ŞEHİR 11 Mart 2021

Anadolu Yakası ile Avrupa Yakası kıyaslandığında ortaya çıkan farklılıklar!

istanbul10.com tarafından yapılan araştırmaya göre İstanbul’un Avrupa Yakası ile Anadolu Yakası arasındaki farkı araştırdı. Yapılan araştırmada daha ziyade Avrupa Yakasında trafik insanları bıktırdığı görülmektedir.

1- KALABALIK

Avrupa Yakasında ki insan selini, Anadolu Yakasında meydanlar dışında pekte görmeniz mümkün değil. Avrupa Yakasında bırakın meydanları ara sokaklarda bile yürümek güçleşmiş halde.

2- GELİŞMİŞLİK

Yapılan yatırım bütçelerine baktığımızda ve bütün büyük iş merkezlerinin tercihini Avrupa Yakasından yana kullanmasından ötürü her metrekaresi gelişip değerli hale gelmiştir. Buda gelişmişlik seviyesini çok hızlı ilerlemesine neden olmuştur. Anadolu Yakası ise bu yönden biraz daha geri kalmaktadır. Ancak şu son zamanlarda inanılmaz derecede yapıtları yapmak için artık Anadolu Yakası tercih edilmekte. Son yıllarda aradaki makas kapanmaya başladı.

3- TRAFİK

Halkının en çok feragat ettiği ve sınıfta kaldığı konudur.. Avrupa Yakası, bırakın Anadolu Yakasını tüm Avrupa ile kıyaslasak listenin sonlarında yer alması kaçınılmaz. Günün her vakti trafik varolması bir yana özellikle de sabah 07:00-09:00 arası ve akşam 17:00-20:00 arası oluşan trafiğin çözülmesinin mümkünatı yok. İnsanların sabah işe başlamasında gergin, akşam evlerine gittiklerinde sinirli olmalarının yüzde 70 nedeni trafik olmakta.

4- TEHLİKE

Avrupa Yakasının sınıfta kaldığı bir başka konu da budur. Nerde çokluk orada b..luk misali… Her sokağında, her köşe başında ansızın tehlikelerin bulunduğu Avrupa Yakası bu konuyla ciddi anlamda başı belada. Avrupa Yakasının birçok bölgesinde olan tehlikeler ne zaman minimuma indirilecek merak konusu. Anadolu Yakası ise bu konuda çok da başı ağrımıyor. Elbette tehlikeli bir iki mevkileri olsa da Avrupa Yakasına yetişmesine imkan yok.

5- İKLİM

Anadolu Yakası, Avrupa Yakasına nazaran daha yüksekte bir konuma sahip olduğu için kışların birazcık daha sert yazlarında hafif oranla daha serin olduğu bilinmektedir.

6- YEŞİLALAN

Avrupa Yakasının sınıfta kaldığı konulardan bir tane daha. Ciddi anlamda betonlaşmanın olduğu Avrupa Yakasındaki yaşayanların isyan ettiği bu duruma bir çözüm getirilememektedir. Mevcut olan yeşil alanları da halen yıkmaya çalışmakta ayrı olay. Anadolu Yakasında ise bu sorun daha az, hem de çok az. Ormanın, parkların, yeşilliğin bol bulunmasından öndedir. Anadolu Yakası, Avrupa Yakasına oranla kişi başına düşen yeşilalan miktarı yüzde onların üzerindedir…

7- İLÇE SAYISI

Avrupa Yakasının hızlı gelişim endeksinden dolayı ilçeleşme hızla ilerlemiştir. İstanbul’a akın akın edenlerin konut bulma sorunlarından ve valiliğin büyük ilçeleri kontrol etmesinde zorlandıklarından ötürü ilçeleştirme arttırılıp yeni konutlarında inşasıyla birlikte böyle bir hal almıştır. Avrupa Yakası’nın nüfusu Anadolu Yakasına oranla yaklaşık yüzde 30 daha fazladır.

Avrupa Yakasındaki İlçeler:

Arnavutköy, Avcılar, Bağcılar, Bahçelievler, Bakırköy, Başakşehir, Beşiktaş, Beylikdüzü, Beyoğlu, Büyükçekmece, Çatalca, Esenler, Esenyurt, Eyüp, Fatih, Gaziosmanpaşa, Güngören, Kağıthane, Küçükçekmece, Sarıyer, Silivri, Şişli, Sultangazi, Zeytinburnu olmak üzere toplam 24 tane ilçeye sahiptir.

Anadolu Yakasındaki İlçeler:

Adalar, Ataşehir, Beykoz, Çekmeköy, Kadıköy, Kartal, Maltepe, Pendik, Sancaktepe, Sultanbeyli, Şile, Tuzla, Ümraniye, Üsküdar olmak üzere 14 tane ilçeye sahiptir.

İlginizi çekebilir

Beykozlulara Kapadokya gezisi

Beykozlulara Kapadokya gezisi

selyus