Ana Sayfa ŞEHİR 9 Ocak 2015

İstanbul için yeni bir mega proje

Bakan Elvan, “İstanbul’da yaşayan vatandaşların daha rahat ve konforlu seyahat etmelerini sağlamak amacıyla değişik projeler üzerinde çalışıyoruz.”

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, İstanbul için yeni ve mega diyebilecekleri proje açıklayacaklarını bildirdi.

 İstanbul’un trafik yoğunluğunu azaltmak için çalışmalarını sürdürdüklerine işaret ederek Elvan, şöyle konuştu:

“İstanbul’da yaşayan vatandaşların daha rahat ve konforlu seyahat etmelerini sağlamak amacıyla değişik projeler üzerinde çalışıyoruz. Devam eden projelerimiz de var. Marmaray’dan sonra Avrasya Tünel Geçişi Projesi, üçüncü köprü projesi ve Kuzey Marmara Otoyol Projesi devam ediyor. İstanbul’u rahatlatacak önemli projelerden bir tanesi de Tekirdağ üzerinden Çanakkale Boğazı’nı Çanakkale Köprüsü’yle geçerek Balıkesir’e kadar otoyolla ulaşmak olacak. Bununla ilgili projelendirme çalışmaları devam ediyor. Buradaki amacımız Marmara bölgesinde otoyol ringi oluşturmak. İstanbul’dan İzmir’e uzanan otoyol projemiz de devam ediyor. Bu iki proje Marmara bölgesinde, İstanbul’un etrafında ring oluşturacak. Önümüzdeki günlerde İstanbul için yeni ve mega diyebileceğimiz projeyi açıklayacağız. Güzel bir proje. Büyük ses getirecek. İstanbullu vatandaşların özlem duyacağı, bir an evvel gerçekleşmesini isteyeceği proje olacak.”

Etiketler:
selyus