Ana Sayfa ÇEVRE 10 Şubat 2024

Şile Belediye Meydanı yenileme çalışmaları hızla devam ediyor

Şile Belediyesi, ilçe doğasına ve kimliğine saygılı, tarihi ve kültürel değerleri vurgulayan projeleri ile Şile’ye değer katmaya devam ediyor.

ŞİLE BELEDİYE MEYDANI’NIN ÇEHRESİ YENİLENİYOR

Şile Belediye Meydanı’nda yakın zamanda başlanılan yenileme çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Yakında tamamlanacak olan çalışmalar ile Şile Belediye Meydanı yeni ve çok daha estetik bir görünüme kavuşacak.

Şile Belediyesi ekipleri tarafından sürdürülen yenileme çalışmalarında toplamda 2100 m2’lik alan yenilenerek vatandaşların kullanımına sunulacak. Şile Bezi motiflerinin yer aldığı zemin kaplaması, peyzaj çalışmaları ve kent mobilyaları ile özellikle yaz sezonlarında yoğun bir şekilde kullanılan meydan, 2024 yaz sezonuna yenilenen yüzüyle merhaba diyecek. Altyapı çalışmalarının ardından başlanan zemin kaplama ve peyzaj düzenleme çalışmalarının hızlı bir şekilde tamamlanması hedefleniyor.

MEYDANA DAHA MODERN, KONFORLU VE ÇEKİCİ GÖRÜNÜM KAZANDIRILIYOR

Sürdürülen yenileme projesi kapsamında meydanda Şile Bezi motifinin işlendiği yeni zemin kaplaması özel olarak tasarlandı. Bölgedeki yeşil alan azlığı göz önünde bulundurularak alana özgü peyzaj tasarımı projelendirildi. Yine meydanda bulunan mevcut Gazi Mustafa Kemal Atatürk heykeline bakım yapıldı ve eskiyen kaidesi yenilendi.  Proje alanın tasarımına uygun olarak dizayn edilen kent mobilyaları ise Şile Belediyesi tarafından üretilerek proje alanına yerleştirilecek.

selyus