Papağana işkence eden cani Murat Özdemir, gözaltında

Katıldığı TV programında diskalifiye olan Murat Özdemir’in, papağana yaptığı işkence videosunu sosyal medya hesabında paylaşması tepkilere neden oldu. Kan donduran görüntülerin ardından Murat Özdemir gözaltına alınırken, papağan ise güvence altına alındı.

Katıldığı TV programından jüri üyeleri tarafından diskalifiye edilen Murat Özdemir’in bir papağana işkence yaptığı videoyu sosyal medyada paylaşması infiale neden oldu. Kısa sürede yayılarak vatandaşların tepkisine yol açan video sonrasında Beşiktaş İlçe Asayiş Büro Amirliği ekipleri harekete geçti. Ekipler Murat Özdemir’i Ortaköy’de bulunan evinde gözaltına alırken, papağana ise Tarım İl Müdürlüğüne teslim edilmek üzere el konuldu. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

CİDDİ ANLAMDA TEDAVİ OLMASI GEREKEN HASTA RUHLU BİR ADAM

Şarkıcı Ömür Gedik Karakol önünde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Ünlü sanatçı Ömür Gedik, “Az önce tekrar karakola getirildi. Muayeneye gitmiş. Yarın savcılık kararı bekleniyor. Savcı tutuklanması gerektiğini söylerse buradan direk nezarete gidecek. Bence de gitmesi gerekiyor. Ciddi anlamda tedavi olması gereken hasta ruhlu bir adam. Dışarı çıkmaması gereken bir insan. Papağan içeride az önce yanındaydım. Yanına biri girdiğinde bile o kadar korkmuş ki nasıl bir işkence gördüğünü tahmin edersiniz. Çok korkmuş bağırıyor. Şimdi veteriner bekleniyor. Bizlerde hayvan severler olarak burada kuşun durumunun iyi olduğunu sahiplenmesini istiyoruz. Biz kuşu almak adına dernek olarak başvurumuzu yaptık” dedi.

BAKAN PAKDEMİRLİ SOSYAL MEDYA HESABINDAN AÇIKLAMA YAPTI

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, sosyal medyadaki papağana şiddet görüntülerine ilişkin, “İlgili şahıs hakkında Bakanlık olarak suç duyurusunda bulunulması için talimat verdiğini belirten Bakan Pakdemirli, “Toplumda infial uyandıran ve vicdanlarımızı derinden sarsan videoyu üzüntüyle izledim. İlgili şahıs hakkında Bakanlık olarak suç duyurusunda bulunulması için talimat verdim. Ayrıca şiddet gören papağanın güvenli bir ortama alınması için de Bakanlık olarak girişimlere başladık.”

selyus