Ana Sayfa HAYVAN 28 Temmuz 2017

Şehir Hatlarından ilginç ve etkili bir anket!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Şirketlerinden Şehir Hatları AŞ’nin işletmesindeki vapurlarda evcil hayvanların taşınma şartlarını, anketle yine İstanbullular belirledi. Vapur kullanan 446 deneğe sorulan “Şehir hatlarında evcil hayvan taşınsın mı?” sorusuna katılımcıların yüzde 80.7’si “Evet”, yüzde 19.3’ü “Hayır” cevabı verdi.

KÜÇÜK EVCİL HAYVANLAR VE REHBER KÖPEKLER SALONLARA ALINACAK

Köpek gibi evcil hayvanlar, ağızlık takmak koşulu ile gemilerde yolcu salonlarının dışında ve gemi görevlilerinin gösterdiği emniyetli yerlerde sefere kabul edilecek.

Kafeste taşınan küçük evcil hayvanlar (kuş, kedi, tavşan, vb.) ve yolcunun beraberinde seyahat eden rehber köpekler (tıbbi destek veren/görme ve duyma engelli yolcuya refakat eden/duygusal destek veren rehber köpekler) yolcu salonlarının içerisine kabul edilecek. Geminin tipi ve alanların uygunluğuna göre taşımada sınırlama getirilebilecek.

Duygusal destek amacıyla yetiştirilmiş, manevi destek ve psikiyatrik hizmet veren köpeklerin yolcu salonlarının içerisine kabul edilmesi için yolcu adına düzenlenmiş geçerli bir sağlık raporunun mutlaka yolcu beraberinde bulunması gerekecek. Rehber köpeklerin temiz, özel tasması takılı olarak sahibinin ayaklarının dibinde oturtulması, evcil hayvanın sağlıklı, zararsız, temiz ve kokusuz olması da gerekli şartlardan. Huzursuz, saldırgan, hastalıklı vb. durumdaki şüpheli hayvan görevlileri tarafından gemiye kabul edilmeyebilecek.

SORUMLULUK TAMAMEN HAYVAN SAHİBİNDE

Öte yandan, Şehir Hatları, taşınan hayvanın seyir esnasında veya sonrasında sağlık durumunun kötüleşmesi, ölmesi, kaybolması veya yaralanması halinde hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmeyecek. Gerekli önlemleri evcil hayvan sahibi alacak.

İlginizi çekebilir

İtfaiye yavru kediyi kurtardı

İtfaiye yavru kediyi kurtardı

selyus