Ana Sayfa ÇEVRE 21 Eylül 2018

TEKNOFEST’e Başkan Can da katıldı

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen, Türkiye’nin İlk Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST, İstanbul 3. Havalimanı’nda başladı.

Sabah saatlerinden itibaren vatandaşların ve öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği TEKNOFEST’e Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can da katıldı.

Sabah saatlerinden itibaren Türkiye’nin İlk Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST’in yapıldığı etkinlik alanına çok sayıda vatandaş ve öğrenci geldi. Alanda bulunan uçaklara yoğun ilgi gösteren vatandaşlar uzun süre uçakları inceledi. Yoğun ilginin yaşandığı TEKONFEST’e Başkan Hasan Can da katıldı. Stantları gezen Başkan Hasan Can, yetkililerle konuşarak bilgi de aldı.

Ziyareti sırasında Başkan Hasan Can’a, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcıları Maliki Ejder Batur ve Mustafa Küçükkapdan eşlik etti. İstanbul 3. Havalimanı’nda başlayan TEKNOFEST’te, teknoloji yarışmalarına toplamda 750 takım ve 2 binin üzerinde yarışmacı katılıyor.

Ayrıca TEKNOFEST’te Kenan Sofuoğlu, SOLOTÜRK ve Formula-1 aracına karşı yarıştı. AK Parti Milletvekili Kenan Sofuoğlu’nun, SOLOTÜRK Formula-1 aracı ve spor araçlarla yaptığı yarış festivale katılan binlerce kişi tarafından takip edildi. Nefes kesen yarışı Sofuoğlu kazandı.

selyus