Ana Sayfa ÇEVRE 11 Kasım 2019

Türkiye’de 11 Milyon Ağaç; 11.11.2019 tarihinde saat 11.11’de, 2 bin 23 ayrı noktada, aynı anda dikildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “11 Milyon Ağaç; Bugün Fidan, Yarın Nefes” Programı’nda yaptığı konuşmada, “11.11.2019 tarihinde saat 11.11’de, toplam 11 milyon fidan ve ağacı, ‘geleceğe nefes’ olması ümidiyle toprakla buluşturuyoruz. Hedefimiz, zümrüt yeşili bir Türkiye fotoğrafı ortaya çıkarmaktır” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından düzenlenen Millî Ağaçlandırma Günü “11 Milyon Ağaç; Bugün Fidan, Yarın Nefes” Programı’nda bir konuşma yaptı.

umhurbaşkanı Erdoğan, “Bugün burada sizlerle birlikte paylaştığımız şu güzel manzara, ülkemizin 81 vilayetindeki 2 bin 23 ayrı noktada, aynı anda yaşanıyor.  Evet… 11.11.2019 tarihinde saat 11.11’de, toplam 11 milyon fidan ve ağacı, ‘geleceğe nefes’ olması ümidiyle toprakla buluşturuyoruz. Hedefimiz, zümrüt yeşili bir Türkiye fotoğrafı ortaya çıkarmaktır” açıklamasında bulundu.

“DİKTİĞİMİZ FİDANLARLA OLUŞTURACAĞIMIZ ORMANLARLA GÜRLEMEYİ SÜRDÜRECEĞİZ”

“Bugün burada diktiğimiz fidanların her birinin ileride nerede, hangi hayırlı iş için kullanılacağını şimdiden bilemeyiz” ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Onun için, ne kadar çok ağaç dikersek geleceğe o kadar büyük miras bırakmış oluruz. Ecdadımız ‘Ağaç, dalıyla gürler.’ diyor. Biz de 82 milyon hep birlikte ortaya koyacağımız eserlerle ve elbette diktiğimiz fidanlarla oluşturacağımız ormanlarla gürlemeyi sürdüreceğiz” diye ekledi.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Milletimiz, hep olduğu gibi, bugün de tarih yazıyor. İstiklaline ve istikbaline yönelik saldırılara karşı verdiği mücadeleyle tarih yazıyor. Terör örgütlerine karşı tarih yazıyor. Ekonomide, sanayide, ihracatta, turizmde, her alanda tarih yazıyor. İşte burada olduğu gibi ağaçlandırma, yeşillendirme, tabiata sahip çıkma konusunda da tarih yazıyor.”

selyus