Ana Sayfa ÇEVRE, YEREL YÖNETİMLER 21 Nisan 2021

Tuzla Belediyesi, ilçeyi rengârenk lalelerle gelin gibi süsledi

Tuzla Belediyesi, bahar ayının gelmesiyle birlikte kendi yetiştirdiği binlerce laleyi toprakla buluşturarak park, kavşak ve caddeleri rengârenk lalelerle gelin gibi süsledi.

Tuzla Belediyesi, ilçe genelinde yapılan peyzaj çalışmaları ile ilçede ilkbahar mevsiminin esintilerini yaşatmaya devam ediyor. Bu kapsamda, Tuzla Belediyesi’nin fidanlığında yetiştirilen laleler, Tuzla’nın prestij noktalarına, kavşak ve refüjlere ekilmeye başlandı. Tuzla Belediyesi personelleri tarafından özenle dikilen laleler, nisan ayında sergilendikten sonra mayıs ayında yetiştirilmek üzere tekrar toplanacaklar. Tuzla Belediye Başkanı Doktor Şadi Yazıcı,” Tuzla’da yaptığımız çalışmalar ile kişi başına düşen yeşil alan sayısı İstanbul ortalamasının üstünde. Biz doğayı, toprağı seviyoruz. Ekiyoruz, topraktan verim alıyoruz. Doğa da bize tüm güzelliklerini sunuyor” dedi.

“DOĞA DA BİZE TÜM GÜZELLİĞİNİ SUNUYOR”

Tuzla Belediye Başkanı Doktor Şadi Yazıcı,” Tuzla’da yaptığımız çalışmalar ile kişi başına düşen yeşil alan sayısını İstanbul ortalamasının üzerine çıkardık. Hedefimizin kişi başına düşen yeşil alan sayısında Avrupa standartlarına çıkmak olduğunu belirtmiştik. Bu kapsamda çalışmalarımızı pandemi koşullarına rağmen sürdürüyoruz. Bir taraftan yeşil alan sayısını artırmaya çalışırken, diğer taraftan da yeşil alanları güzelleştirmeye içerisinde bulunduğumuz mevsimlerin esintilerini de yaşatmaya gayret gösteriyoruz. Kendi fidanlığımızda yetiştirdiğimiz rengârenk laleleri, Tuzlamızda ekimlerini yapıyoruz. Biz toprağı, doğayı çok seviyoruz. Doğa da bize tüm güzelliklerini sunuyor” dedi.

selyus