Ana Sayfa ÇEVRE 22 Ocak 2020

Tuzla Belediyesi’nden Özçekim Yarışması

Tuzla Belediyesi’nin düzenlediği Özçekim Yarışmasının katılım koşullarıyla ilgili bilgileri aşağıda bulabilirsiniz.

KATILIM YÖNTEMİ, KATILIMCI ŞARTLARI VE DERECELENDİRME

-Yarışmada 30 yaş altı ve 30 yaş üstü olmak üzere 2 kategori bulunmaktadır.

-Yarışmaya katılım için kullanıcının Tuzla Belediyesi’ni Twitter ve Instagram’da takip etmelidir.

-Yarışmaya katılım için açık (gizli olmayan) Instagram ve Twitter hesabından çekilen özçekim fotoğrafının (selfie’nin) #özçekimtuzla veya #ozcekimtuzla etiketiyle paylaşılması gerekmektedir.

-Yarışmada en çok beğeni alan özçekimler dereceye girecektir.

-Yarışmaya katılacak fotoğrafların Tuzla sınırları içerisinde çekilmiş olması gerekmektedir. Tuzla ilçesinin sınırları, https://webqis.tuzla.bel.tr adresinde belirtilen mahalle ve semtlerdir.

-Fotoğrafın, yarışma organizasyonu dışında daha önce sergilenmiş veya yayınlanmış olması yarışmaya katılım açısından engel teşkil etmez.

-Fotoğraf çekimine ilişkin tüm izin ve sorumluluklar katılımcıya aittir.

KURAL İHLALLERİ

-Kural ihlali yaptığı tespit edilen yarışmacı ödüle hak kazanmış ise ödülü iptal edilir, bu iptal durumu, diğer ödül ve sergileme almış ve/veya alamamış yarışmacılara talep hakkı doğurmaz.

-Yarışmaya katılım şartnamesinde, Yayın, telif (kullanım) ve hukuki haklar bölümünde belirtilmeyen konularda ya da olası uyuşmazlıklarda jüri kararları geçerlidir.

YARIŞMA KATEGORİLERİ VE DEĞERLENDİRME YÖNTEMİ

-Yarışma iki kategoride düzenlenecektir. Yarışmada 30 yaş altı ve 30 yaş üstü olmak üzere 2 kategori bulunmaktadır.

-Yarışmacılar Tuzla Belediyesi web sitesine gönderdiği özçekim fotoğrafları, kendine ait Instagram ve Twitter sayfasında yayınlayacaktır. Sosyal medya kullanıcıları tarafından en çok beğeni (like) alarak ilk 500’e giren özçekim fotoğraflar değerlendirmeye hak kazanacaktır.

-Seçici kurul değerlendirmesi sonucu seçilen 10 adet özçekim fotoğraf Tuzla Belediyesi sosyal medya sayfalarından yayınlanacaktır.

-Seçici Kurul değerlendirmesi sonucu, 1, 2 ve 3.lük kazananlar özçekim Tuzla yarışması ödüllerine hak kazanacaktır.

-Seçici Kurul değerlendirmesi sonucu, sergilenmeye değer 25 özçekim fotoğrafı ödül töreninde sergilenmek üzere seçilecek ve yarışmaya katılımlarından dolayı özçekim çubuğu ve teşekkür belgesi takdim edilecektir.

-Ödüle hak kazanan 25 fotoğraf ve sergilenmeye değer 25 fotoğraf olmak üzere toplam 50 adet fotoğraf ödül töreninde sergilenecektir.

-Yarışma sonuçları; özçekim fotoğraf sahiplerinin isimleri ve eserleriyle birlikte Tuzla Belediyesi web sitesinden ve sosyal medya (Facebook, Twitter, Instagram) hesaplarından ilan edilecektir.

YAYIN, TELİF (KULLANIM) ve HUKUKİ HAKLAR

-Yarışmanın düzenleyicisi ve yürütücüsü Tuzla Belediyesi’dir.

-Kullanım hakkı eser sahibine de ait olmak üzere fotoğraflar, Tuzla Belediyesi’nin tanıtımlarında ve yayınlarında reklam, broşür, afiş vb basılı yayınlarda münhasıran ve bedelsiz olarak, yarışma duyurusu için internet, görsel ve yazılı basın organlarında kullanılabilir; Tuzla Belediyesi tarafından albüm/kitap olarak basılabilir, hediye amaçlı verilebilir. Bu şartlarla ilgili olarak Tuzla Belediyesi’nden ayrıca hiçbir hak ve alacak talebinin olmadığını ve bundan sonra da olmayacağını gayri kabili rücu, beyan, kabul ve taahhüt eder.

-Eserlerin 3. kişilerce bu madde kapsamına aykırı şekilde kullanılması durumunda Tuzla Belediyesi’nin hiçbir sorumluluğu olmayacağını eser sahibi peşinen kabul eder.

-Yarışmacı, sosyal medya hesabında yayınlayarak katıldığı yarışmadaki fotoğraflarının tamamı kendisine ait olmalıdır. Başkasına ait görüntülerin tamamen ya da kısmen kullanılması durumunda ortaya çıkabilecek telif hakkı ihlallerinin hukuki sorumluluğu yarışmacıya aittir.

-Yarışmaya gönderilen fotoğraflarda görünebilecek insanların, fotoğrafının çekilmesine ve bir yarışmaya gönderilmesine, fotoğrafın tüm mecralarda yayınlanmasına izin verdikleri kabul edilir. Söz konusu kullanımlardan dolayı ortaya çıkabilecek anlaşmazlıkların sorumluluğu yarışmacıya aittir.

-Yarışmacı çekilen fotoğrafların Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu FSEK md 86/2 f.3 uyarınca günlük hadiselere ilişkin olduğunu, işbu nedenle Tuzla Belediyesi’nin ilgili fotoğrafların kullanımına ilişkin kanunen izne ihtiyacı olmadığını, fotoğrafların kullanımı sebebiyle fotoğraflarda yer alan kişiler tarafından kendisine yapılan maddi, tazminat taleplerine ilişkin ise hiçbir koşul altında İstanbul Tuzla Belediyesi’ne rücu hakki bulunmadığını beyan, kabul ve taahhüt eder.

-Yarışmacı, başvurusu esnasında verilen tüm iletişim bilgilerine, Tuzla Belediyesi tarafından iletilecek her türlü bilgilendirme mesaj ve mailini almayı kabul eder.

-Yarışmacılar şartname hükümlerini aynen kabul ederler.

ÇAĞRI TAKVİMİ

-Yarışma Başlangıç Tarihi: 7 Ocak 2020 Salı

-Son Katılım Tarihi: 30 Ocak 2020 saat 23:59

-Seçici Kurul Değerlendirme Süreci: 8 Şubat – 1 Mart 2020 tarihleri arasında

-14 ila 30 yaş arasındakiler için geçerli olan 1. Kategori ödüle hak kazananlar ve 30 yaş üstü için geçerli olan 2. Kategoride ödül kazananlar için sonuç bildirim tarihi: En geç 7 Mart 2020

-Ödül Töreni ve Sergi: 2020 yılı Mart veya Nisan ayı içerisinde yapılacaktır.

-Ödül Töreni ve Sergi Yeri: Tuzla Belediyesi Nikah Sarayı ve Kültür Merkezi’nde davetliler eşliğinde gerçekleştirilecek.

SEÇİCİ KURUL (JÜRİ)

-Onursal Jüri Başkanı Dr. Şadi Yazıcı

-Ceyhun Yılmaz, Seher Meriç, Güven Ada, Muhammed Ali Kılıç

ÖDÜLLER

-Birinciye Apple iPhone 8 64GB, ikinciye Intel Core i3-4GB RAM kapasiteli dizüstü bilgisayar, üçüncüye Olympus VR-310 veya muadili fotoğraf makinesi, katılan ilk 50 kişiye standart özçekim çubuğu.

YARIŞMA BAŞVURU VE İLETİŞİM KANALLARI

Instagram / Twitter: TuzlaBelediyesi

www.tuzla.bel.tr İletişim Merkezi: 444 0 906

selyus