Ana Sayfa ÇEVRE 25 Aralık 2023

Ümraniye Belediyesi ekiplerinden öğrencilere Afet Farkındalık Eğitimi

Ümraniye Belediyesi arama kurtarma ekipleri, okullarda öğrencilere periyodik olarak verdiği deprem tatbikatı gerçeğini aratmadı. Öğrencilerin dikkatini çok iyi analiz eden ekipler tatbikat anında tüm okulu 2 dakika 20 saniye gibi kısa bir sürede tamamen tahliye etmeyi başardı.

Ümraniye Belediyesi, olası İstanbul depremine ve doğal afetlere karşı hazırlık çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. 59 kişiden oluşan Ümraniye Belediyesi Sivil Savunma ve Arama Kurtarma Ekibi, her ay ilçedeki farklı bir okulda öğretmen ve öğrencilere, muhtemel bir afet anında yapılması ve yapılmaması gereken davranışlar hakkında eğitimler veriyor. Haşim İşcan İlkokulu ve Pikare Koleji’nde eğitim veren Ümraniye Belediyesi ekipleri öğrencilerin nasıl güvenli alanlara ulaşacağını ve olası risk anında ilk yapmaları gereken harekât planını tek tek anlattı. Ekipler ayrıca öğrencilere arama kurtarma esnasında kullanılan modern ve tam teçhizatlı ekipmanları da tanıtarak bilgi verdi.

“2 DAKİKA 20 SANİYE’DE OKUL TAMAMEN TAHLİYE EDİLDİ”

Haşim İşcan İlkokulu ve Pikare Koleji’nde yapılan tatbikat hakkında konuşan Sivil Savunma ve Arama Kurtarma Amiri Ayhan Hayta, “Deprem esnasında, çocuklara eğitimlerde de öğrettiğimiz şekilde tehlike geçene kadar çök-kapan- tutun hareketini yaptırdık. Deprem bittikten sonra ise hemen tahliyeyi gerçekleştirdik. Okul en geç 2 dakika 20 saniye içerisinde tamamen boşaltılmış oldu. Öğrenciler toplanma alanlarına geçti ve öğretmenleri nezaretinde yoklamaları yapıldı. Böylelikle tatbikatımızı başarılı bir şekilde sonlandırdık” dedi.

Tatbikata katılan öğrencilerden Gizem Parlak, “Tatbikat o kadar gerçekti ki, önce korktum. Ama sonra öğrendiklerimi uygulamaya başladım. Bir kez daha eğitimin ne kadar önemli olduğunu farketmiş oldum. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

selyus