Ana Sayfa ÇEVRE 19 Temmuz 2018

Ümraniye Belediyesi, ilçeyi mikroplardan arındırıyor

Çevre ve Şehircilik Bakanlığından birincilik ödülü olan Ümraniye Belediyesi, ilçeyi düzenli olarak temizleterek mikroplardan arındırıyor…

Ümraniye Belediyesi, her gün düzenli ve programlı olarak ilçe genelinde toplamda 3200 cadde ve sokaklarda günlük çöp toplanmasının yanı sıra; okul, cami ve birçok alanda temizlik işlerine devam ediyor. Ayrıca, ilçe genelinde bulunan mahallelerdeki konteynerler de, her gün belirli bir plan ve program dahilinde, yıkama aracı ile yıkanarak, dezenfekte ediliyor. Çalışmalar kapsamında kötü koku ve mikroplardan arındırma işlemiyle konteynerler temizlenerek halk sağlığı güvence altına alınıyor. Konteynerlerin dezenfektesi için kullanılan Çöp Konteyneri Yıkama ve Dezenfekte Aracı, her seferinde kullanılan suyun %80’ini geri dönüştürerek tekrar kullanılmasını sağlarken, doğaya daha az karbonmonoksit salınımı yaparak çevreyi koruyor.

Yapılan çalışmalardan duydukları memnuniyeti dile getiren Ümraniyeli vatandaşlar, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ve çalışma ekibine teşekkürlerini sundular.

İlginizi çekebilir

İstanbul’da hava trafiği

İstanbul’da hava trafiği

selyus