Ana Sayfa ÇEVRE 8 Eylül 2017

Ümraniye’nin cadde ve sokakları yenileniyor

Ümraniye Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler, ilçe genelinde başlattığı yağmursuyu, asfalt ve kaldırım yenileme çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

2004 yılından bu yana Ümraniye Belediyesi, ilçeye kazandırdığı yeni hizmet binaları ve kalıcı eserlerin yanı sıra, yenilediği birçok cadde ve sokak ile de ilçenin çehresinde önemli değişikliklere imza atmayı sürdürüyor. Bu bağlamda, Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler belirlenen cadde ve sokakların altyapılarını yenileyerek, yeni bir görünüme kavuşturuyor.

YENİLEME ÇALIŞMALARI ARALIKSIZ SÜRÜYOR

Yenileme çalışmalarının devam ettiği ve bittiği, cadde-sokaklar ise şöyle; Şerifali Mahallesi Hattat Sokak’ta dekoratif baskı betonlu kaldırım imalatı;  Armağanevler Mahallesi, Güngör Sokak’ta tretuvar yenileme ve yol içi kaplama çalışmaları devam ediyor. Yamanevler Mahallesi Dilber Sokak’ta prestij sokak imalatı tamamlandı. Öte yandan, Ümraniye Geneli Havza Planı kapsamında; toplamda 35,8 km’lik yağmursuyu altyapı hattı, baca, ızgara ve yama imalatı sona erdi. Son 3 ayda ise; Yukarı Dudullu Mahallesi’nde yaklaşık olarak 27 bin ton asfalt kullanılarak 87 cadde ve sokakta kaplama çalışmaları yapıldı. Huzur Mahallesi’nde ise; Son iki ayda yaklaşık olarak 10 bin ton asfalt kullanılarak, 33 cadde ve sokakta kaplama çalışmaları tamamlandı. Son 1 yıllık süre içinde de; Ümraniye geneli muhtelif mahallelerde, prestij ve bordür-tretuvar işlemi kapsamında yaklaşık olarak 140 bin metrekare döşeme taş yapılarak, kullanılabilirliliğini yitirerek eskiyen kaldırım ve asfaltların yerine daha modernleri yapılarak yeni bir görünümüne kavuşturuldu.

Ayrıca yürütülen diğer altyapı çalışmaları da tüm hızıyla devam ediyor.

selyus