Ana Sayfa ÇEVRE 5 Ocak 2019

Üsküdar Belediyesi’nden geri dönüşüm için “sıfır atık” projesi

Üsküdar Belediyesi, geri dönüşüm konusunda örnek belediyecilik hizmetlerine devam ediyor. “sıfır atık” projesinin tanıtılmasına Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’de katıldı…

Üsküdar Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Yavuztürk İlkokulu işbirliği ile “Sıfır Atık” projesini gerçekleştirdi.

Yavuztürk İlkokulu öğrenci ve velilerinin okul bahçesinde topladıkları geri dönüşüm atıkları belediyenin temizlik ekipleri tarafından geri dönüştürülmek üzere alındı.

Programa Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Üsküdar Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sinan Aydın, Temizlik İşleri Müdürü Salih Uzun ve veliler katıldı.

“ALLAH’A ŞÜKÜRLER OLSUN Kİ ŞUANDA TERTEMİZ BİR ÜSKÜDAR VAR”

Programda konuşan Başkan Türkmen, “Çok önemli ve anlamı olan bu programla bir araya geliyoruz. Biliyorsunuz ki şuanda Türkiye’de çöplerin toplanılmaması gibi bir gündem bulunmuyor. Bizde Üsküdar Belediyesi olarak çöplerin toplanması konusunda çok hassasız, her gün çöp alıyoruz. Ben 1990’da İstanbul’a geldim ve inanır mısınız o günlerde İstanbul’da yalnızca bir gün çöp toplanıyordu. Allah’a şükürler olsun ki şuanda tertemiz bir Üsküdar var. En mühim konumuz ise geri dönüşebilen çöpler, her yerde şuanda çöp konteynerlarımız mevcut ve biz de belediye olarak Salı ve Cuma günü geri dönüşebilen çöpleri alıyoruz. Özellikle poşet, plastik, metal, cam, metal, ahşap gibi atıklarımız dönüşebilen çöplerimiz. Bunları biz Selimiye’de bulunan Ambalaj Atıkları Ayırma ve Toplama Tesisimiz’de ayırıyoruz. Fabrikalara göndererek, bütün bu atıkları cinsine göre yeniden ekonomiye kazandırıyoruz” diye konuştu.

Programda Başkan Türkmen’in yanı sıra Kaymakam Demiryürek, İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın ve Temizlik İşleri Müdürü Uzun da konuşma yaptı ve programa katılan velileri ve öğrencileri geri dönüşüm konusunda bilgilendirdi.

Program sonunda Yavuztürk İlkokulu öğrencileri geri dönüşüm atıklarından yaptıkları giysileri sergiledi.

selyus