Ana Sayfa ÇEVRE 7 Şubat 2022

Üsküdar’da doğalgaz patlaması oldu, yaralılar var

Üsküdar’da öğlen saatlerinde doğalgaz patlaması oldu. İlk belirlemelere göre, 4 kişinin yaralandığı patlamada binada maddi hasar meydana geldi. Üsküdar Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, “Patlama neticesinde 4 yaralı var. Yaralılardan ilk bilgiler ikisinin durumunun ağır olduğu yönünde ama sonradan sağlık kuruluşlarının söylediği de yaptığımız görüşmelerde durumların daha iyi olduğunu yönünde bilgiler geldi. Bir yıkılma tehlikesine karşı çevredeki binalar da boşaltmış vaziyette.”

Üsküdar’da Valide-i Atik Mahallesi, Abacıdede Sokak üzerinde bulunan 4 katlı bir binanın en üst katında doğal gaz patlaması meydana geldi. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri bina çevresinde güvenlik önlemi alırken, itfaiye ekipleri patlama nedeniyle yaralanan vatandaşları kurtararak sağlık ekiplerine teslim etti. Sağlık ekipleri yaralılara ilk müdahaleyi olay yerinde gerçekleştirerek çevredeki hastanelere kaldırdı. İlk belirlemelere göre 4 kişinin yaralandığı belirtildi.

Öte yandan, patlama bedeniyle binada ve çevredeki binalarda maddi hasar meydana geldi.

4 YARALI VATANDAŞIMIZDAN 2’SİNİN DURUMU AĞIR”

Olay yerine gelen ve patlamaya ilişkin açıklamalarda bulunan Üsküdar Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, “Bugün saat 13.40 sıralarında Valide-i Atik Mahallesi’nde, Abacıdede Sokak’ta binanın en üst katında ilk belirlemelere göre doğal gazdan olduğunu düşündüğümüz 3 öğrencinin birlikte kaldığı bir evde patlama meydana geliyor. Patlama neticesinde 4 yaralı var. Yaralılardan ilk bilgiler ikisinin durumunun ağır olduğu yönünde ama sonradan sağlık kuruluşlarının söylediği de yaptığımız görüşmelerde durumların daha iyi olduğunu yönünde bilgiler geldi. Bir yıkılma tehlikesine karşı çevredeki binalar da boşaltmış vaziyette. Biraz sonra itfaiye ekiplerimiz gerekli incelemeleri tamamladıktan sonra, tespitleri yaptıktan sonra Üsküdar Belediyesi ekipleri vasıtasıyla binanın üst katlarını kontrolü yıkımı gerçekleştirilecek. İlk tedbirler alındıktan sonra da binanın çevreye zarar vermeden tamamen fiziken ortadan kaldırmak için gerekli çalışmalar yapılacak. Bir tanesi öğrenci, öğrenci evinde bir kişi olduğu bilgisi var. Diğerleri farklı dairelerde kalan vatandaşlar. İlk teknik bilgi doğalgaz yüzünden olduğu yönünde” şeklinde konuştu.

selyus