Ana Sayfa ÇEVRE 29 Nisan 2022

Üsküdar’da mor salkım ve erguvan geleneği devam etti

Üsküdar’da tüm İstanbullulara adeta bahar şöleni yaşatan Geleneksel Mor Salkım ve Erguvan Dağıtım Şenliği’nin 16.’sı gerçekleştirildi. Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ve çok sayıda vatandaşın katıldığı renkli etkinlikte 5 bin mor salkım ve erguvan vatandaşlara dağıtıldı.

Üsküdar Belediyesi’nin, ilkbaharın simgesi haline gelen mor salkımların dikimi ve dağıtımını yaptığı etkinlik, tüm İstanbullulara adeta bahar şöleni yaşattı. Bu sene 16.’sı gerçekleşen Mor Salkım Dikim ve Dağıtım Şenliği’ne AK Parti İstanbul Milletvekilleri Mihrimah Belma Satır, Osman Boyraz ve Müşerref Pervin Tuba Durgut, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, edebiyatçı Beşir Ayvazoğlu, Türk düşünür ve yazar Ümit Meriç Yazan da katıldı. Her yıl düzenlenen şenlikte bu sene 5 bin mor salkım fidanı vatandaşlara dağıtılırken, Üsküdar Belediyesi tarafından kamu kurum ve kuruluşlarının bahçelerine, parklara ve cami avlularına mor salkım fidanı dikildi.

“5 BİN İLE 10 BİN ARASI VATANDAŞIMIZA MOR SALKIMLARDAN HEDİYE EDECEĞİZ”

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Vatandaşımızın ilgisi fevkalade güzel. Covid yüzünden geçtiğimiz yıllarda evlerine gidip bizzat teslim ediyorduk. Vatandaşlarımız bu dağıtım törenine çok güzel ilgi gösterdiler. Bugün burada 5 bin ile 10 bin arası vatandaşımıza bu mor salkımlardan hediye edeceğiz. Bunları alıp evlerine götürecekler, bahçelerine dikecekler, balkonlarında saksılara dikecekler. Biz de camilerin bahçelerine, Üsküdar’daki parklarımızda ve millet bahçemize dikeceğiz. Zaten mor salkım ve erguvan çiçeği Üsküdar’a has bir çiçek. Mor salkım tazelik, güzellik, dayanıklılık ve vefa demektir. Aslında mor salkım Üsküdar demektir. Şimdiden herkese bu güzel fidanı dikmeyi ve onu büyüterek onun mutluluğunu huzurunu yaşamalarını temenni ediyorum” dedi.

selyus