Üşümezsoy’dan depremle ilgili rahatlatan açıklama!

26 Eylül’de Silivri açıklarında meydana gelen 5.7 büyüklüğündeki depremin olduğu fay hattında oluşan 4.7’lik deprem sonrası vatandaşlar paniğe kapıldı. 11 Ocak’taki depremle ilgili değerlendirmelerini almak üzere Prof. Dr. Şener Üşümezsoy ile buluştuk.

Süperhaber.tv’nin haberine göre İstanbulluların yakından ilgilendiren 11 Ocak Cumartesi günü Marmara Denizi’nde peş peşe depremler oldu. Sabah saatlerinde Tekirdağ, Güzelköy açıklarında 0.8 ile 3.1 arasında değişen 50 deprem meydana geldi. Daha sonra Silivri açıklarında 4.7 büyüklüğünde korkutan bir deprem daha meydana geldi. 26 Eylül’de meydana gelen depremin olduğu yerde oluşan 4.7’lik deprem sonrası vatandaşlar paniğe kapıldı.

4.7’LİK DEPREM BEKLENEN BÜYÜK İSTANBUL DEPREMİNİN İŞARETÇİSİ Mİ?

Sarsıntı sonrasında elbette gözle bir kez daha deprem uzmanlarına döndü. Beklendiği iddia edilen büyük İstanbul depremi akıllara gelirken, bu konudaki farklı yorumlarıyla dikkat çeken Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, SuperHaber YouTube kanalına değerlendirmelerde bulundu.

İddia edilen büyük İstanbul depreminin olmayacağını anlatan Prof. Dr. Üşümezsoy, “Silivri çukurundan çıkan fay hattı Yunanistan’a kadar gidiyor. Ana stresten dolayı bu fay 1912’de kırıldığı için o zamandan beri sürekli stres boşaltıyor. Tekirdağ ve Silivri hattında büyük bir depremin oluşması bu yüzyılda mümkün değil. Kırılan fay, sürekli stresini boşaltıyor. Boşalttığı için bu 5 şiddetindeki depremler hep o hat üzerinde oluyor. Ama bunlar büyük bir depremin işaretçisi değil” diye konuştu.

selyus