Ana Sayfa EĞİTİM 7 Kasım 2018

Akademi Genç’in ilk konuğu Başkan Can

Ümraniye Belediyesinin kültür ve eğitim alanında gerçekleştirdiği programlardan Akademi Genç’in bu yıl ki ilk konuğu Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can oldu. 

Akademi Genç yeni döneminde de birbirinden değerli hoca ve sanatçıları Ümraniyeli Gençlerle buluşturmaya devam edecek. Ümraniye Belediyesi Cemil Meriç Gençlik Kültür ve Eğitim Merkezinde gerçekleşen Akademi Genç’in ilk haftasında Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, gençlere tecrübelerini anlattı. Ümraniyeli gençlerin yoğun katılım gösterdiği Akademi Genç programına Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, AK Parti Ümraniye İlçe Kadın Kolları Başkanı Hülya Taşçı, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcıları Mesut Özdemir, Mustafa Küçükkapdan ile Akademi Genç’in öğrencileri katıldı.

Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Özdemir, programda kısa bir selamlama konuşması yaparak Ümraniye’deki kültür merkezlerinin işleyişi ve belediye kültür müdürlüğü tarafından düzenlenen programlar hakkında bilgi verdi. Mesut Özdemir, “Bizlere böyle nezih ve güzel ortamlar sunduğu için Belediye Başkanımıza ve programlarımızda emeği geçen bütün hocalarımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

BAŞKAN HASAN CAN, “GENÇLER GELECEĞİ SİZ ŞEKİLLENDİRECEKSİNİZ”

Akademi Genç’in ilk dersinde öğrencilerle bir araya gelen ve belediye tarafından düzenlenen kültürel programlar hakkında bilgi vererek konuşmasına başlayan Başkan Hasan Can, “Akademi Nisa ve Akademi Genç gibi programlarımız; yetişkinlere ve gençlerimize lazım olan kültür birikimini veren programlardır. Bu tür programlara ufkunuzu açması sebebiyle katılmanızı öneririm. Artık sizler hayatınızı şekillendirme imkânına sahipsiniz. Bu yüzden hangi mesleği yaparım ve o meslekte mutlu olurum diyorsanız ona yönelin” dedi.

AK Parti hükümetleri zamanında gençlerin önünün açıldığını söyleyen Başkan Hasan Can, “Çok şükür bugün gençlerimiz birçok mesleği seçme şansına sahip. Tüm bunların kıymetini bilin. Ayrıca Ümraniye belediyesi olarak bizlerde gençlerimizin ortaokuldan üniversiteye kadar tüm hazırlıklarıyla ilgili destek olmaya çalışıyoruz. Yaptığınız işlerle önce kendinize, daha sonra anne ve babanıza daha sonra da vatanınıza değer katacak, hizmet üretecek gayretin içinde olmanız gerekiyor. Çünkü kendisine faydası olmayanın kimseye faydası olmaz” diyerek, gençlere teknoloji bağımlılığı hastalığından da uzak durmaları konusunda uyarıda bulundu.

Konuşmasına Türkiye’nin kalkınmasından bahsederek devam eden Başkan Hasan Can, “İçimize fitne fesatlık sokmak isteyenlere fırsat vermememiz lazım. İslam aleminin başı düşmesin diye ecdadımız Çanakkale’ye gelerek, şehit oldular. Bu yüzden ecdadımızın bize verdiği bu topraklara sahip çıkmamız gerekiyor” diye konuştu.

Gençlere Misakı Millî sınırları hakkında etraflıca bilgi vererek konuşmasını sürdüren Başkan Hasan Can, “Bu memlekete göz dikenlere Allah fırsat vermesin. Milletimizin değerleriyle barışık olun. Allah sizleri anne babanıza bağışlasın” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

selyus