Ana Sayfa EĞİTİM 13 Aralık 2017

Ataşehir AK Kadınlar, Milletvekili Satır’la bayan müdürleri buluşturdu

AK Parti Ataşehir Kadın Kollarının düzenlediği kahvaltı programına öncülük eden İlçe Kadın Kolları Başkanı Neslihan Yurtdagul, Ataşehir’ de görev yapan okul Müdirelerini AK Parti İstanbul Milletvekili Av. Mihrimah Belma Satır ile bir araya getirdi.

Samimi bir ortamda gerçekleşen programa Milletvekili Satır’ın yanı sıra İlçe Başkanı Av. Mustafa Naim Yağcı, İlçe Kadın Kolları Başkanı Neslihan Yurtdagül, Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican ve ilçe bünyesindeki okullarda görev yapan bayan müdürler katıldı.

ÇALIŞMALARINIZA VE İSTEDİKLERİNİZE DE DESTEKÇİNİZ OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ İNŞALLAH

Açılış konuşmasını yapan AK Parti Ataşehir İlçe Kadın Kolları Başkanı Neslihan Yurtdagul, “Hoşgeldiniz siz kıymetli idarecilerimizle bir araya gelmenin verdiği mutluluğu yaşıyorum. Kıymetli Müdirelerimizle bir araya gelmek istiyorduk, bugüne kısmetmiş. Katılımınızla bizleri onurlandırdığınız için teşekkür ederim. Sizinle milletvekilimizi buluşturmak ilçemizde ki çalışmalar hakkında bilgi alışverişinde bulunmak, sıkıntı ve isteklerinizi iletmek istedik. Yoğun programı arasında vakit ayıran kıymetli Milletvekilimiz Belma Satır hanımefendi ile bu bağlamda bu programı düzenledik. Sizlerle her zaman iletişim içindeyiz. Çalışmalarınıza ve istediklerinize de destekçiniz olmaya devam edeceğiz inşallah. Kadınlarımıza güvenen ve destek olan partimizin vizyonu ile daha fazla kadınımızı kamu kurum ve kuruluşlarında ticarette, siyasette daha aktif olarak yer almaları için çalışacağız” dedi.

“TÜRKİYE’NİN HEM YERALTI HEM YERÜSTÜ ZENGİNLİKLERİ DÜNYADAKİ HER ZENGİNLİKTEN ÜSTÜN”

Daha sonra söz alan AK Parti İstanbul Milletvekili Av. M. Belma Satır, “Kendi mesleğim dolayısıyla parti kurulurken de Sayın Cumhurbaşkanımızla birlikte ilk yola çıkan ekiptenim. Ondan sonra çeşitli görevler aldım. 2011’de ilk milletvekili oldum. Grup Başkan Vekili oldum. Anayasa Komisyon Üyeliği yaptım. Şimdi de Dilekçe Komisyonu Başkanı’yım. Siyaseti severek ve isteyerek yapıyoruz. Siyasetin en büyük kazanımı insan kaynağı, meslekten gelen insan kaynağımız var ama siyasette farklı insanlarla bir araya gelebiliyorsunuz. Hem hizmetinizi anlatabiliyorsunuz onlardan gelen sorunları çözüyorsunuz. Türkiye’nin çok zengin bir insan kaynağının olduğunu düşünüyorum. Türkiye’nin hem yeraltı hem yerüstü zenginlikleri Dünyadaki her zenginlikten üstün. Zor bir dönemden geçiyoruz. Biz yükseldikçe bizim ekonomik verilerimiz, insan kaynağımızın kalitesi yükseldikçe bugün yine sosyal medyaya bir Dünyada çok önemli bir uluslararası üniversite yapıya ve Türk kadın profesör atandı. Bu örnekler çoğaldıkça insanlar üstümüze geliyor. Coğrafya kaderimizdir diyoruz. Hakikaten zor bir bölgede yaşıyoruz. İyi bir toprağımız var ama herkesin gözünün olduğu bir toprak. Dolayısıyla Amerika’dan var sıkıntı, İsrail’den var, Irak var, Suriye krizi patladı, Rusya’yla birtakım sıkıntılarımız var, Yunanistan’la yıllardır çözülmeyen kangren olmuş aslında çok basit çözülebilecek sorunlarımız var. Bunları baş etmeye çalışırken içerde de hayatın normal akışını devam ettirmeye çalışıyoruz. Gerçekten hani çocuklara derler ya “şerbetli mi?” biz şerbetli bir milletiz her halde buda inancımızdan gelen bir şey. Çalışmak zorundayız. Ama bu demek değil ki yan gelip yatalım. Daha çok çalışacağız. Türkiye’yi daha büyük hedeflere daha çok ulaşmaya çalışacağız” diye konuştu.

KADINLARIN OLDUĞU HER YERDE BAŞARIYI GÖRÜYORSUNUZ

Bugün burada olmayı çok önemsiyorum. Çünkü kadın benim için önemli. Tabi ki kadın olmanın Allah’tan gelen bir avantajı var. Doğurganlık özelliği. Bazı yetenekler sadece bizde var. Bu eşitlik anlamında söylemiyorum. Bu bize verilmiş birtakım Allah’tan gelen bir ayrıcalık. Bunu iyi kullanırsak çok güzel şeyler olur. Ama bunu kötüye kullanan belki yüzde 10-15 vardır onları da biz kendimiz normale çevirmek durumundayız. Kadınların olduğu her yerde başarıyı görüyorsunuz. Bu kamuda olsun, özel sektörde olsun, iş dünyasında olsun, emniyet camiasında olsun kadının girdiği yerde gerçekten bir farkındalık oluşuyor. Özellikle ticarette. Bu siyasette de böyle. Onun için Allah sayılarınızı arttırsın. AK Parti’nin başarısı da bu. Tabi milli eğitim bizim en sıkıntılı alanımız. Bunu sizde biliyorsunuz. Bunu da söylemekten kaçınmıyoruz. Çünkü yönetilmesi zor bir alan. Nüfus artıyor, talepler artıyor. Bölgesel farklılıkları gidermeye çalışmakla birlikte. Yine de yönetilmesi zor bir alan. Teknoloji çok ilerliyor. Biz kültürel kodlarımızla bir şeyler götürmeye çalışıyoruz. Fakat elimizden kaçıyor teknoloji almış başını gidiyor. Teknolojiyi veriyorsunuz kültürel kodları eksik kaldı diyor vatandaşlar diye böyle bir şey var. Neyse neticede çark dönüyor. Daha da iyi dönecek inşallah hep birlikte. Ben hepinize tekrar geldiğiniz için teşekkür ediyorum. Ben sizleri dinlemeye geldim. Ben sizi dinleyeceğim inşallah” şeklinde konuştu.

İlçe Başkanı Av. Mustafa Naim Yağcı “Sizlere hoşgeldiniz diyorum ve bu organizasyon için Kadın Kolları Başkanımız Sn. Neslihan Yurtdagül hanıma teşekkür ediyorum. Ataşehir deki Kadın müdürlerimizin daha da sayılarının artmasını temenni ediyorum.” diyerek konuşmasını gerçekleştirdi.

Milletvekili Belma Satır ile bir araya geldikleri için teşekkür eden bayan müdürler, çalışmaları hakkında bilgilendirme, istek ve sorunlarını dile getirdi.

selyus