Ana Sayfa EĞİTİM 21 Mayıs 2016

Bağcılar geleceğin bilim insanlarını yetiştiriyor

Bağcılar’da geleceğin bilim insanlarının yetişmesine katkı sağlaması amacıyla hizmete sunulan 2. Bağcılar Bilim Şenliği yoğun ilgi gördü. Stantlarda ziyaretçilere çalışmalarını tanıtan öğrenciler çizgi film ve köpük üretme makinesi, astronomi çalışması, robot gibi birçok icadı sergiledi.

Bağcılarlı öğrencilerin yetenek ve becerilerini ortaya koyduğu 2.Bağcılar Bilim Şenliği ziyaretçi akınına uğradı. İlçedeki okullarda eğitim gören öğrenciler Kirazlı Metro İstasyonu yanında kurulan stantlarda yaptıkları icatlarını ve ilginç çalışmalarını anlatarak ziyaretçilerin takdirini topladı.

Bağcılar Belediyesi, TÜBİTAK ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği fuarın açılışında konuşan AK Parti Milletvekili Feyzullah Kıyıklık, öğrencilere seslenerek önce iyi insan olmaları tavsiyesinde bulundu. Kıyıklık, “Bilim iyi insanların elinde gelişirse insanlığa faydalı olur.” dedi. AK Parti İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca da Bağcılar’da gençleri geleceğe hazırlayan temeller atıldığını vurguladı.

“KENDİMİZİ SÜREKLİ YENİLEMELİYİZ”

Son yıllarda ulaşım, iletişim, eğitim gibi her alanda akıl almaz gelişmelere şahit edildiğini ifade eden İlçe Kaymakamı Erdal Çakır bilginin geometrik olarak geliştiğini söyledi. Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da günümüzde bilgiye ulaşmanın artık çok kolay olduğunu belirterek, “Bilgi çağında yaşıyoruz. Çağın gerisinde kalmamak için kendimizi sürekli yenilemeliyiz. Bilgi bir güçtür. Bu gücü çocuklarımıza ve gençlerimize kazandırmalıyız.” dedi. Çağırıcı, Bilim Şenliği ile çocuklara icatlarda bulunma yeteneği kazandırmayı amaçladıklarını kaydetti. İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz ise TÜBİTAK’ın desteğinde önemli bir etkinliğe imza atıldığını belirterek emeği geçenlere teşekkür etti.

“GELECEĞİN BİLİM İNSANLARI YETENEKLERİYLE TAKDİR TOPLADI”

Öğrenciler stantları ziyaret eden Bağcılarlılara birbirinden ilginç ve dikkat çekici icatlarını anlattı. Peyami Safa Ortaokulu öğrencileri Semih Şahin ve Tayfun Baş, ‘bisikletle enerji üretme’ sistemini icat ederek övgü kazandı. Aleyna Eden ve Edanur Kaya’nın icat ettiği, ev ve işyerlerine kurulabilecek ‘sinyalizasyon alarm sistemi de fuarda yerini aldı. Ziyaretçiler öğrencilerin buluşunu ilgiyle izledi. Bunun yanı sıra öğrenciler ayrıca alternatif enerji sistemleri kurdular.

“ÇİZGİ FİLM MAKİNESİ, ASTRONOMİ ATÖLYESİ, KÖPÜK MAKİNESİ”

Edip İplik Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri de ilginç bir buluşa imza attı. Öğrenciler ürettikleri enerji ile anahtarları bakırla kaplamayı başardılar. Stantlarda öğrencilerin ayrıca 3D, astronomi, robot, güneş ve mikro dünya atölyeleri de büyük ilgi gördü. Güneşli Ortaokulu öğrencilerinin roket ateşleme sistemi, İnönü Ortaokulu öğrencilerinin Karbondioksiti gaz haline getirip, köpüğe çevirme sistemi, Malazgirt Ortaokulu öğrencilerinin çizgi film makinesi (Praksinoskop) dikkat çeken çalışmalar arasında yer aldı. Açılış sırasında Dizilim Sporu etkinliği sunan Enderun Yetenekli Çocuklar Merkezi öğrencileri bolca alkış topladı.

 

selyus