Ana Sayfa EĞİTİM 20 Nisan 2017

Başkan Can, Türkiye ne zaman büyümek istedi, her zaman önünü kestiler”

Geleneksel Akıl Oyunları Festivali’ne katılarak öğrencilere tarihi ders niteliğinde bir konuşma yapan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Türkiye ne zaman büyümek istedi, her zaman önünü kestiler. Türkiye her zaman hain darbe teşebbüslerine şahit olmuştur. 1960’da şahit olmuştur, siz görmediniz, biz gördük. 1971’de şahit olmuştur, siz görmediniz, biz gördük. 1980’de şahit olmuştur, siz görmediniz, biz gördük. Hatta 1997 yılındaki o 28 Şubat sürecini de siz görmediniz, biz gördük.”

İSTANBUL TAKİPTE HABER SİTESİ – Ümraniye Belediyesi tarafından 3’üncüsü düzenlenen Şehit Ömer Halisdemir temalı Geleneksel Akıl Oyunları Festivali’ne katılan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, salonu dolduran yüzlerce öğrenciye tarihi ders niteliğinde bir konuşma yaptı. Önce eski Türkiye ile yeni Türkiye arasındaki fark anlatan, daha sonra ise Türkiye’de yapılan darbe teşebbüsleri ve darbelerden bahseden Başkan Can, özellikle de 15 Temmuz darbe kalkışmasından bahsetti.

TÜRKİYE, 80 SENEDE 1 KARIŞ, 14 SENEDE 4 KARIŞ DAHA BÜYÜDÜ

Eski Türkiye ile bugünkü Türkiye ile hiç alakası olamayan bir Türkiye olduğunu belirten Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, “Son 15 yılda tam 4 katı büyümüş bir Türkiye var şuan. Cumhuriyet 1923 yılında kuruldu. 1923 yılından 2003 yılına kadar Türkiye’nin aldığı mesafeyi bir karış olarak hesaplarsak, 2003 yılından bu yana kadar 4 karış daha büyüdü. 80 senede 1 karış, 14 senede 4 karış daha büyüdü. Bunlar istatistiklerin verdiği rakamlar. Biz kafadan atmıyoruz bunları. Eğitimde, sağlıkta, ulaşımda böyle, , ekonomide de böyle büyüdük. 3 bin dolar kişibaşı milli hasıladan bugün itibariyle 11 bin dolarlara gelmişiz.” dedi.  

YAZIKLAR OLSUN BU MEMLEKETE DARBE YAPANLARA

Konuşmasına devam eden Başkan Can, “Tüm bu güzel gelişmelerden sonra 15 Temmuz’da bu milletin mahfuz tarihini yenen bir dönemin en hızlı şekilde yürüdüğü bir zamanda bu memleketi durdurmak isteyenler, bu milleti durdurmak isteyenler, bu memleketin bağrına hançer saplamak isteyenler ne yapmak istemişlerdir. Türkiye ne zaman büyümek istedi, her zaman önünü kestiler. Türkiye her zaman hain darbe teşebbüslerine şahit olmuştur. 1960’da şahit olmuştur, siz görmediniz, biz gördük. 1971’de şahit olmuştur, siz görmediniz, biz gördük. 1980’de şahit olmuştur, siz görmediniz, biz gördük. Hatta 1997 yılındaki o 28 Şubat sürecini de siz görmediniz, biz gördük. Her darbe teşebbüsünden sonra 10 yıl, 20 yıl, 50 yıl geriye gitmiştir. Yazıklar olsun bu memlekete darbe yapanlara. Ama o darbe teşebbüsleri, milletin bağrına hançer saplamaya çalışmaları, milletin kahramanlığıyla yok edildi. Ömer Halis Demir gibi, yüzlerce kahraman, binlerce kahraman, milyonlarca kahramanlar sayesinde 15 Temmuz darbe teşebbüsünü bu millet yok etti.” diye konuştu.    

NOT: Haber ve fotoğraflarımız kaynak gösterilmeden kullanıldığı taktirde tüm yasal haklarımızı kullanacağız.       

selyus