Ana Sayfa EĞİTİM 5 Şubat 2018

Başkan Can, Ümraniye’de ikinci eğitim öğretim dönemi açılışında

Yarıyıl tatilinin ardından 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılının ikinci yarısı başladı. Zübeyde Hanım Ortaokulu’nda öğrencilerle bir araya gelen Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, ikinci dönemin tüm öğrencilere hayırlı olmasını diledi.

2017-2018 Eğitim Öğretim Yılının ikinci ders zili çaldı. Başkan Hasan Can; Ümraniye’de büyük bir sevinçle karşılanan ilk ders gününde; Zübeyde Hanım Ortaokulu’nda öğrencilerle bir araya geldi. Düzenlenen programa Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Ümraniye İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Gökçimen, Ümraniye Müftüsü İlyas Yılmaztürk, Ümraniye İlçe Emniyet Müdürü Murat Çakır, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcıları belediye birim müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Öğrencilerin şiir okuması ve okul korosunun seslendirdiği birbirinden güzel türkülerin yanı sıra halk oyunuyla devam etti.

Okul Müdürü Ahmet Yalvarıcı kısa bir selamlama konuşması yaparak, yeni dönemin hayırlı uğurlu olmasını dileyerek, tüm katılımcılara teşekkür etti. Ümraniye İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Gökçimen yaptığı konuşmada, “Bugün ikinci döneme Bismillah diyerek başlıyoruz. Bu döneminizin güzel geçmesini, vatanımıza ve milletimize faydalı olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

“RABBİM ORDUMUZU MUZAFFER EYLESİN”

Öğrencilerin heyecanına ortak olan ve onları yalnız bırakmayan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, “15 günlük aranın ardından dinlenmiş olarak, kaldığımız yerden eğitime devam edeceğiz. Eğitim beşikten mezara kadardır. Eğitim, bir ömür boyu insana gideceği istikameti gösterir. Bir başarıdan söz ediyorsak; bu başarı da en büyük pay öğretmenlerindir. Allah hepimizin başarısını üstün kılsın” dedi.

Türk Silahlı Güçlerinin Suriye’nin Afrin bölgesinde başlattığı operasyonla ilgili de konuşan Başkan Hasan Can, “Rabbim ordumuzu muzaffer eylesin. Vatanı korumak için mücadele eden ve bu uğurda şehit olan tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Rabbim mekanlarını cennet eylesin. Onları bizlere şefaatçi eylesin” diye konuştu.

Son olarak Başkan Hasan Can, ikinci dönemin tüm öğrenci ve öğretmenlere hayırlı olmasını diledi.

Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu ise yaptığı konuşmada, ilçedeki okulların ve öğrencilerin korunması adına yaptıkları çalışmalara değinerek, “Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza eğitim hayatlarında başarılar diliyorum” diye konuştu.

Program sonrasında Başkan Hasan Can ve protokol, öğretmenlerle bir araya geldikten sonra sınıfları da tek tek gezdi.

selyus