Ana Sayfa EĞİTİM 5 Ekim 2018

Beykoz’da 2. Bilim Şenliği

Beykoz Belediyesinin düzenlediği Bilim Şenliği başladı. Şenlikte öğrenciler yaptıkları uçak ve araba maketleriyle göz doldurdu.

Beykoz Belediyesi, Beykoz Kaymakamlığı, Beykoz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, TÜBİTAK ve diğer kuruluşların desteğiyle düzenlenen ‘Beykoz Bilim Şenliği’ne öğrenciler büyük ilgi gösterdi. Belediye karşısındaki Su Ürünleri Otopark Alanı’nda düzenlenen şenliğe binlerce öğrenci katıldı. Öğrenciler uçak ve araba maketlerini sergiledi.

Stantları gezerek öğrencileri tebrik eden ve projelerini inceleyen Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek , “Evlatlarımızın güzel projelerini izlemenin zevkini yaşıyoruz. Bilim, insanın olmazsa olmazıdır. Bilginin, Müslümanların kaybı olduğu, nerede bulursak almamız gereğini belirten dinin mensuplarıyız. Boş işlerle meşgul olmak yerine değerlerimize sahip çıkarak bilim yolunda ilerlersek ileride de çok farklı güzelliklerin çıkacağına inanıyorum. Bilimi teşvik etmek için okul yönetimleriyle işbirliğine ve belediye olarak desteğimize devam edeceğiz. Emeği geçenleri kutluyorum.” dedi.

Oğuzhan Çakmak isimli öğrenci, “Burada araba maketi, uçak maketi yapıyoruz. Dünden beri buradayım” diye konuştu.

Burak Kayra Sanır ise, “Beykoz’a yakışır bir şekilde buldum. Bilime ve ülkemize hayırlı olur. Beykoz’u geliştireceğini düşünüyorum böyle şeylerin. Gerçekten güzel bir proje olmuş. Böyle etkinliklerin daha fazla olmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

selyus