Ana Sayfa EĞİTİM 5 Ocak 2021

Boğaziçi Üniversitesi’nde eylem yapanlar öğrenci değil, terör örgütü üyeleri çıktı

Terör örgütü üyelerinin Boğaziçi Üniversitesine rektör atamasını protesto edenlerin arasına dalıp kalabalığı provoke etmeye çalıştığı belirlendi. İstanbul Valiliği’nden ise gözaltılarla ilgili açıklama yapıldı.

Boğaziçi Üniversitesi’ndeki eylemleri terör örgütlerinin provoke etmeye çalıştığı belirlendi. İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı Boğaziçi’ndeki eylemlerde gözaltına alınan 17 kişiden 15’inin öğrenci olmadığını, bazılarının MLKP ile irtibatının tespit edildiğini bildirdi. Çataklı şunları  söyledi: “Gözaltına alınan 17 kişiden sadece 2’si Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi. Ayrıca aralarında MLKP dahil terör örgütüyle irtibatı olan, örgütsel kaydı bulunan kişiler de bu 17 kişi arasında var. Bu olayın iki boyutu var. Bir tanesi orada Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet, polisimize mukavemet dahil, aynı zamanda ‘katil polis’ diye bağırıldığını gördük. Polisimize tekme atıldığını gördük. Bunların gereği yapılacak. İkincisi de bir pandemi süreci yaşıyoruz. Bu anlamda birçok kısıtlamayla insanlarımız ve bizler karşı karşıyayız. Bu kısıtlamalara, tedbirlere uyulmadığını gördük. Bununla ilgili arkadaşlarımız gerekli tespitleri yaptılar ilgililere tebligatlarda bulunulacak.”

İstanbul Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada da Güvenlik Şube Müdürlüğü görevlilerinin çalışmaları kapsamında, dün 14.00 sıralarında Beşiktaş’ta Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüs Ana Giriş Kapısı önünde “Üniversitemizde kayyum rektör istemiyoruz” başlığı altında basın açıklaması ve protesto gösterisi gerçekleştirenlerden “2911 sayılı Kanun’a muhalefet” ve “görevli memura mukavemet” suçlarını işledikleri tespit edilen 28 şüphelinin yakalanmasına yönelik operasyon yapıldığı belirtildi.  Açıklamada, kentte 13 ilçede 24 adrese yönelik yapılan eş zamanlı operasyonda 16 kişinin gözaltına alındığı bildirildi. Yakalanan şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin sürdüğü, firari 12 kişinin yakalanmasına çalışıldığı kaydedildi.

İSTANBUL VALİLİĞİ AÇIKLADI: BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ’Nİ KARIŞTIRMAK İSTEYEN 11 KİŞİ ARANIYOR

Boğaziçi Üniversitesi’ndeki eylemi provoke etmek isteyenlere yönelik gözaltılarla ilgili açıklama yapıldı.

Açıklamada şunları ifade edildi: “Boğaziçi Üniversitesi Giriş Kapısı önünde rektör atamasına karşı dün yapılan protesto gösterileri sırasında, 2911 Sayılı Kanun’a muhalefet eden ve polise karşı mukavemet gösterdiği tespit edilen, sadece 4’ü Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi olmak üzere 28 şahsa yönelik, 13 ilçemizde 24 farklı adrese bugün sabah saatlerinde eş zamanlı operasyon düzenlenmiştir. Yapılan operasyonlarda; 2’si Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi 17 şahıs gözaltına alınmış, 11 firari şahsın yakalanmasına yönelik çalışmalar devam etmektedir. Polisimiz; her olayda olduğu gibi, dünkü protesto gösterileri sırasında da kanunların verdiği görev, yetki ve sorumluluklarını sağduyu, sabır, anlayış ve kararlılıkla yerine getirmiştir, getirmeye devam edecektir. Gösteriler sırasında polisimize yönelik asla kabul edilemez itham ve davranışlar karşısında, polisimize destek veren bütün vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz.” İHA

selyus