Ana Sayfa EĞİTİM 27 Mart 2018

Çekmeköy Belediyesi’nden ‘okul günlüğü’ tutan öğrencilere ödül

Çekmeköy Belediyesi’nin 2010 yılından itibaren geleneksel hale getirdiği “Okul Günlüğü” projesi bu yılda kazandırmaya devam edecek.

Okul Günlüğü projesinin 2017-2018 eğitim öğretim yılı günlükleri Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Aktaş’ın katıldığı bir törenle dağıtılmaya başlandı. Nişantepe Emlak Konut İlköğretim Okulu’nda dağıtımına başlanan günlükler, ilçedeki 21 İlk Okul ’da 3. sınıf öğrencilerine ulaştırıldı.

TİTİZ ÇALIŞAN ÖDÜLÜNÜ ALACAK

Eğitim öğretim yılı dönemi sonunda her okul kendi içinde oluşturacağı komisyonlarda kendi öğrencilerinin günlüklerini değerlendirecek ve her okuldan 5 öğrenci, Haziran ayında Turgut Özal Kültür Merkezi’nde yapılacak ödül töreninde ödüllerini alacak. Günlüklerin değerlendirmeye alınabilmesi için en az 30 sayfasının yazılması gerekecek. Değerlendirmede temel kriter güzel yazı ve günlüklerin kullanımı olacak. Yarışma sonunda birinciler laptop, ikinciler tablet bilgisayar, üçüncüler fotoğraf makinası, dördüncüler MP3 çalar ve beşinciler kol saati kazanacak.

Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, “Çocuklarımızın kalemle buluşmasını ve yazma alışkanlığını sağlamak için 2010’dan itibaren bu projemizi gerçekleştiriyoruz. Bu proje çocuklarımızın yazı yazma ve okuma alışkanlıklarını geliştirmek için güzel bir fırsat” dedi.

selyus