Ana Sayfa EĞİTİM 17 Eylül 2014

Çekmeköy Belediyesi’nden

Çekmeköy Belediyesi tarafından hazırlatılan “İstanbul’un Yaşam Pınarı Çekmeköy” kitabı, Çekmeköy’de eğitim gören orta okul ve lise öğrencilerine dağıt

Çekmeköy Belediyesi’nden öğrencilere kitap

Çekmeköy Belediyesi tarafından hazırlatılan “İstanbul’un Yaşam Pınarı Çekmeköy” kitabı, Çekmeköy’de eğitim gören orta okul ve lise öğrencilerine dağıtıldı.

Çekmeköy Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından hazırlatılan “İstanbul’un Yaşam Pınarı Çekmeköy” kitabı, Çekmeköylü öğrencilere dağıtıldı. İlçede bulunan tüm orta okul ve liseleri ziyaret eden belediye ekipleri, tarihten günümüze kadar ilçenin tüm değerlerini bir arada toplayan 20 bin 300 kitabı öğrencilerle buluşturdu. Ekiplerin başında yer alan Çekmeköy Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Epli, Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz’ın selamını ileterek girdiği sınıflarda öğrencilere kitabı tanıttı. Başkan Yardımcısı Epli, “Bu kitap, Çekmeköylülerin yaşadığı yeri tanıması, tarihi ve bugünüyle ilgili bilinçlenmesi için Çekmeköy Belediyesi tarafından uzmanlara hazırlatıldı. Bu kitap, bugün ilçemizde ne gibi imkanlarımız var size rehber olacaktır,” dedi.

Çekmeköy’ün Dünü Bugünü

İstanbul’un yeni ilçesi ama en eski yerleşim yerlerinden biri olan Çekmeköy’ün tarihi, Çekmeköy Belediyesi tarafından kapsamlı bir akademik araştırmayla birlikte kitaplaştırıldı. Şehirlerin kendilerine özgü kimliklerini tarihsel geçmişlerinden aldıklarının bilinciyle hazırlanan kitap, Prof. Dr. Vahdettin Zengin ve Doç. Dr. Erhan Afyoncu’nun danışmanlığında Yard. Doç. Dr. Arif Kolay tarafından hazırlandı. İki yılı aşkın bir araştırma ve yoğun bir arşiv çalışmasının sonucu hazırlanan kitap, tarih yazımında genellikle siyasi tarih üzerine yoğunlaşılan ülkemizde, şehir tarihçiliği açısından örneklik teşkil edecek sıradışı bir çalışma olarak dikkat çekiyor.

Etiketler:
selyus