Ana Sayfa EĞİTİM 29 Eylül 2017

Çekmeköy’de eğitim öğretim projeleri hayat buluyor

Çekmeköy Belediyesi 2017-2018 Dönemi Eğitim Öğretim Projeleri açılış töreni Adnan Menderes Gençlik ve Spor Merkezi’nde yapıldı.

Çekmeköy Belediyesi 2017-2018 Dönemi Eğitim Öğretim Projeleri açılış töreni Adnan Menderes Gençlik ve Spor Merkezi’nde yapıldı. Törene Çekmeköy Kaymakamı Cemal Hüsnü Kansız, Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, AK Parti Çekmeköy İlçe Başkanı Salih Kırıcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Aktaş, İlçe Müftüsü Muhammed Suiçmez, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Muhammed Kılıç, öğrenci velileri ve öğrenciler katıldı.

Yenilik Akademisi Projesi, Teçöm (Test Çözüm Merkezi) Projesi, Okul Günlüğü Projesi, Uzay Ve Tekonoloji Merkezi (Utm), Açık Fikir Platformu projelerinin tanıtıldığı toplantıda Çekmeköy Belediyesi kurslarında eğitim alan TEOG ve Uluslararası Aliya İzzet Begoviç Bilim Olimpiyatları’nda dereceler elde eden öğrenciler de söz aldı. Öğrenciler Sedanur Fatma Nasuh ve Ahmet Mutlu eğitime destekleri için Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz’a teşekkür ettiler.

Programda selamlama konuşması yapan Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, “Bugün güzel ve anlamlı hizmetlerimizin açılış töreninde bir aradayız. Eğitim merkezlerimizde binlerce öğrencimiz eğitim görüyor. Biz belediye olarak eğitimi önemseyip elimizden geleni yapıyoruz ve yapmaya devam ediyoruz. Bizim için eğitim olmazsa olmazdır! İlçemize yeni okullara yeni kültür ve eğitim merkezleri kazandırmak için çalışıyoruz. İnşallah Hamidiye Mahallesi’nde ve Doğa Park yanında ve Çamlık’ta 3 yeni kültür merkezini ilçemize kazandıracağız. Yapılan her çalışma gençlerimiz için onların ve memleketimizin geleceği için. Yeni eğitim öğretim dönemin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Bu projelerin mutfağında olan ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum, “ dedi.

“EĞİTİM PROJELERİNİ TANIYALIM”

Yenilik Akademisi : Projenin amacı lise ve üniversite düzeyi öğrencilerin proje üretmelerinin desteklenmesi, ulusal ve uluslararası yarışmalara katılımlarının artırılması, ürettikleri projelerin anlamlandırılarak yenilikçi fikirlerin ortaya çıkmasının teşvik edilmesidir. 3 yıldır devam eden projede 136 öğrenci eğitim alıyor. Akademiye devam eden öğrenciler hazırladığı projeler ulusal ve uluslararası yarışmalarda şu dereceleri elde ettiler: 13 Dünya birinciliği, 1 Dünya ikinciliği, 8 Dünya üçüncülüğü14 Türkiye birinciliği – 10 Türkiye ikinciliği – 8 Türkiye üçüncülüğü, 15 mansiyon ödülü.

TEÇÖM (Test Çözüm Merkezi) : Projenin amacı  ilçedeki ilk ve ortaokul öğrencilerini girecekleri tüm sınavlara ücretsiz hazırlamak ve okul ödevlerine yardımcı olmaktır.3 yıldır devam eden projeye 100 kişi ile başlandı bu sene ise 3.500 öğrenciye hizmet verildi. 6 eğitim merkezinde 16 derslikte ve 18 eğitmenle çalışmalar devam ediyor. Ayrıca bu yaz ayında yaşıtları tatildeyken TEÇÖM Yaz Kurslarına katılan 850 öğrenci başta Değerler Eğitimi olmak üzere İngilizce, Matematik, Fen Ve Teknoloji ve Türkçe kursları düzenlenmiştir.

Okul Günlüğü Projesi: Proje 7 yıldır devam etmektedir. İlkokul 3. Sınıf öğrencilerine günlük tutturarak onlara hem okuma hem de yazma alışkanlığı kazandırmayı amaçlayan proje 2017 yılında ilçedeki 5.000 öğrencinin katılımıyla gerçekleşti.  Projede başarılı öğrenciler ödüllendirildi.

Açık Fikir Platformu Projesi :Projenin amacı özgür düşünen, vicdan sahibi, değerleri ile barışık gençler yetiştirilmektedir. Öğrenciler bu kapsamda felsefe, müzik, sinema, şiir, dünya tarihi, batı edebiyatı gibi farklı alanlarda alanında uzman hocalardan eğitimler alıyorlar.  2 yıldır devam eden projede 40 öğrenciyle eğitimler devam etmektedir. Proje kapsamında Hamidiye Eğitim Merkezi’nde Hafta sonları eğitim ve atölye çalışmaları yapılmaktadır.

Uzay Ve Teknoloji Merkezi :  İlçemiz sakinlerine bilimi sevdirmek ve özellikle öğrencilerimizi yenilikçi teknolojilerle buluşturmak amacıyla 5 Ekim 2017 Perşembe saat: 11:00’da Adnan Menderes Gençlik ve Kültür Merkezi  hizmete açılacak Uzay Teknolojileri Merkezi Çekmeköylü’lerin beğenisine sunulacak. Randevu sistemiyle çalışacak merkez Eğitim Vadisi Çekmeköy vizyonuna uygun şekilde tasarlandı.

 

selyus