Ana Sayfa EĞİTİM 11 Kasım 2017

Çekmeköylü öğrenciler için ‘okuldayız projesi’

Çekmeköy Kaymakamlığı, Çekmeköy Belediyesi ve Maltepe Üniversitesi arasında imzalanan protokole çeşitli nedenlerle eğitimini yarım bırakma riski taşıyan öğrencilerin okula devam etmesini sağlamak amacıyla hazırlanan okuldayız projesi hayata geçti.

Gençler,  eğitim-öğretimi kesintiye uğrama riskiyle karşı karşıya kalan öğrencilerin maruz kaldıkları risklerden korunmaları; mutlu, üretken ve yaratıcı bireyler olabilmeleri için bilişsel, psikolojik ve sosyal gelişimlerinin desteklenmesi için okuldayız projesini hayata geçirdi.

Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz ev sahipliğinde gerçekleşen protokol imza törenine; Çekmeköy Kaymakamı Cemal Hüsnü Kansız, Çekmeköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Aktaş, Maltepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şahin Karasar ve projede gönüllü olarak çocuklara destek verecek Maltepe Üniversitesi öğrencileri katıldı.

Çekmeköy Nişantepe İlk Okulu’nun pilot okul olarak belirlendiği okuldayız projesinde; sosyoloji ve psikoloji dallarında eğitim gören 50 doktora ve yüksek lisans öğrencisi, okuldaki eğitim ve öğretim hayatını yarım bırakma riski taşıyan çocuklara öğrenci koçluğu yapacak. Okuldayız projesinde öğrenci koçları,  çocukların okulu bırakmalarına neden olan psikolojik ve sosyolojik sorunları tespit ederek; Kaymakamlık, Belediye ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün üreteceği çözümlerle çocukların eğitim hayatının devam etmesi için çalışacaklar.

Öğretmenlerle koordineli olarak çalışılacak okuldayız projesinde öğrenciler kadar ve aileler de bilgilendirilerek Eğitim Vadisi Çekmeköy’de büyük bir eğitim hareketi başlatılacak. Öğrencinin akademik başarısızlığına ve okula uyumuna etki eden aile kaynaklı sorunların çözümlenmesi için aileler, sorunun çözümünü sağlayacak hizmeti alabilecekleri kurumlara yönlendirilecekler.

 

selyus