Ana Sayfa EĞİTİM 21 Nisan 2016

Çekmeköylü öğrencilerden Mehmetçik’e mektup

Çekmeköy’de öğrenciler terör örgütüne karşı mücadele eden Mehmetçik’e mektup yazdı. Küçük elleriyle yazdıkları mektupları Nusaybin’deki askerlere gönderen minikler, Türk bayrağı açarak slogan attı.

Güneydoğu’nun bazı bölgelerinde çatışmalar sürerken, Çekmeköy 125’inci Yıl İlkokulu öğrencileri canı pahasına teröristlerle mücadele eden Mehmetçik’e moral vermek için mektup yazdı. Mardin Nusaybin’de vatani görevlerini yapan askerlere mektup yazan minikler, okul bahçesine kurulan sandıklara yazdıkları mektupları attı. Türk bayrağı açan minikler, “Şehitler ölmez, vatan bölünmez” şeklinde sloganlar atarak terörü lanetledi.

Genç Tebessüm Derneği, miniklerin Mehmetçik’e seslendiği mektupları Nusaybin’deki askerlere ulaştıracak.

ASKER AMCAYA SELAM GÖNDERDİ

Askerlere mektup yazan ve aynı zamanda amcası Diyarbakır’da askerlik yapan Yurt Tapan, “Askerlik yapan tüm ağabeylerime selamlarımı gönderiyorum. Amcam ile birlikte. Buradan ona selamlarımı gönderiyorum. Kendine iyi baksın” dedi.

Başka bir öğrenci ise, “Askerlere çok teşekkür ettiğimi anlatan bir mektup yazdım. Güzel bir resim çizdim. Bir de güzel bir şiir yazdım” dedi.

“MEKTUPLARI ASKERLERE ULAŞTIRACAĞIZ”

Genç Tebessüm Derneği Başkan Yardımcısı Berat Petekkaya, öğrencilerin yazdıkları mektupları askerlere ulaştıracaklarını belirterek, “Askerlerimize moral vermek adına, bir anlamda da gençlerimize vatan sevgisini aşılamak adına böyle bir etkinlik yaptık. Bu etkinlikte okul müdürümüze, öğretmenlerimize ve bölgede bizlere yardımcı olan komutanlara teşekkür ediyoruz. Gençlerin hazırlamış oldukları mektupları bölgeye ulaştıracağız” ifadelerini kullandı.

Öte yandan, öğrenciler Mehmetçik’e yazdıkları mektupların bazılarını okul bahçesinde okudu.

selyus