Ana Sayfa EĞİTİM 18 Nisan 2018

Çekmeköylü öğrencilere beden güvenliği eğitimi

Çekmeköy Kaymakamlığı, Çekmeköy Belediyesi ve Maltepe Üniversitesi iş birliği ile hayata geçirilen okuldayız projesinde; çeşitli nedenlerle eğitimini yarım bırakma riski taşıyan öğrencilerin okula devam ettirilmesi amaçlanıyor.

Proje için pilot okul seçilen Nişantepe İlkokulu’nda 5 aydır süren faaliyetler kapsamında sıra çocukların beden güvenliği eğitimine geldi. ‘İyi Dokunuşlar, Kötü Dokunuşlar’ başlığı altında anlatılan derste; çocuklara kendilerini kötü hissettiren dokunuşlara  “hayır” demeleri gerektiği oyunlar ve çizgi karakterler yöntemiyle anlatıldı.

Proje için pilot okul olarak seçilen Nişantepe İlkokulundaki öğrencilere verilen eğitimler birinci sınıftan başlıyor. Çocuklara öğretim üyelerinin gözetiminde hemşirelik, psikoloji gibi bölümlerde eğitim gören öğrenciler eğitim veriyor. Çocuklara vücutlarını tanımaları sağlanırken, oluşabilecek tacizlere karşı nasıl tepki vermeleri gerektiği öğretiliyor.

“BİLİNÇLİ OLABİLMELERİ SON DERECE ÖNEMLİ”

Çocukların tehditlere karşı kendilerini koruyabilmeleri hakkında bilgi veren Maltepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Özden Bademci, “Çocukları her türlü tehdit ve tehlike karşısında kendilerini koruyabilmeleri ve bilinçli olabilmeleri son derece önemli. Kuşkusuz bedenlerini koruyabilmeli, hayır diyebilmeli, iyi dokunuşlar ile kötü dokunuşlar farkı görebilmeleri, durdurabilmeli veya böyle bir tehlike, böyle bir tehdit mevcutsa bunu ilgili olan kimselerle paylaşabilmeli ve bunu nasıl yapacaklarını konusunda bilinçlenmeleri konusunda çalışma yürütüyoruz” şeklinde konuştu.

selyus