Ana Sayfa EĞİTİM 25 Şubat 2016

Çekmköy’ün “İkimiz Bir Fidanız” projesi tanıtıldı

Çekmeköy Kaymakamlığı, Çekmeköy Belediyesi ve Çekmeköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte yürütülen ‘İkimiz Bir Fidanız’ projesi tanıtım toplantısı Özden Cengiz Anadolu Lisesi’nde gerçekleşti.

Türkiye Beyazay Derneği’nin başlattığı ve Cumhurbaşkanlığı himayesine alınan “Aşmak İçin Hareket” adlı sosyal sorumluluk projesi kapsamında Beyazay Derneği,  Çekmeköy Kaymakamlığı, Çekmeköy Belediyesi ve Çekmeköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte yürütülen “İkimiz Bir Fidanız” projesi tanıtım programı Özden Cengiz Anadolu Lisesi’nde gerçekleşti. Programa AK Parti İstanbul Milletvekili Lokman Ayva, Milli Eğitim eski Bakanı Nimet Baş, Çekmeköy Kaymakamı Cemal Hüsnü Kansız, Çekmeköy Belediye Başkan Yardımcısı Şahmettin Yüksel, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Aktaş, Çekmeköy Kent Konseyi Başkanı Hatice Sıraç ve çok sayıda davetli katıldı.

Program, protokol konuşmalarının ardından hazırlanan tanıtım filmi, projeye katılan öğrencilerin oluşturduğu koronun şarkılar seslendirmesi, şiirler ve fidanların öğrencilere teslim edilmesi ile devam etti. Proje amacı olarak öğrencilerin birbiriyle kaynaşması, birbirlerini daha iyi anlaması ve toplumda engelli bireyler için farkındalık oluşturulması hedefleniyor. 

Proje kapsamında belirlenen 46 öğrenci Çekmeköy Belediyesi tarafından adlarına özel şekilde temin edilecek fidanları büyütecek, daha sonra bu fidanları yine Çekmeköy Belediyesi tarafından belirlenecek alana dikecekler.

selyus