Ana Sayfa EĞİTİM 17 Mart 2017

Çengelköy İlkokulu’nda ‘Çanakkale Ruhu’ yaşatıldı

Çanakkale’nin kurtuluşunun 102. yılı nedeniyle Çengelköy İlkokulu’nda bir program düzenlendi. Okulda düzenlenen program sıradanın çok ötesinde öğrencilerden oluşturulan ekiplerle adeta canlı yaşatıldı.

Çanakkale’nin kurtuluşunun 102. yılı nedeniyle Çengelköy İlkokulu’nda bir program düzenlendi. Okulda düzenlenen program sıradanın çok ötesinde öğrencilerden oluşturulan ekiplerle adeta canlı yaşatıldı. Okul Müdürü Aliyaşar Düzcü’nün öncülüğünde düzenlenen ve 1915’lı yıllara gittiğimiz programa Üsküdar Belediye Meclis 1. Başkan Vekili Esat Kalay’da katıldı.

‘Çanakkale Ruhu’nu Çengelköy’de yaşattıklarını ifade eden Çengelköy İlkokulu Müdürü Aliyaşar Düzcü, “Bugün burada aldığımız her nefes, o gün orada verilmiş olan son nefesin sayesindedir. Türk tarihi büyük kahramanlıklarla doludur; Çanakkale’de onlardan biridir. Çanakkale, Türk toprağıdır; Şehit kanıyla sulanmış, tapusu canla alınmış Türk toprağıdır. Çanakkale’de şehit olanlar ülkeleri ve inançları için fedakarlık yaptılar. Hangi şartlarda can verme fedakarlığında bulundular, hangi duygularla ölüme isteyerek gittiler onu anlamak gerekir. Biz de Çengelköy İlkokulu olarak örnek almak üzere anlatmaya, hissettirmeye çalışarak bu ruhu size yaşatacağız.” dedi.  

TÜRK ULUSU, TÜRK MİLLETİ TARİHTE BÜYÜK DESTANLAR YAZDI

Daha sonra kürsüye gelen Üsküdar Belediye Meclis 1. Başkan Vekili Esat Kalay, “Ne kadar aziz bir milletin evlatlarıyız, ne kadar necip bir milletiz, Türk Ulusu, Türk Milleti tarihte büyük destanlar yazmış, yarında yazmaya devam edecek. Bugün kürsüden Çanakkale’yi anlatmak için çok kelimelere hacet yok. Gerek Çanakkale destanını yazan yiğit aslanlarımız, dedelerimiz, atalarımız, gerek se 15 Temmuz’da Çengelköy’de, köprüde, Türkiye’nin her tarafında destan yazan yiğitlerimiz var. Ben Okul müdürümüz, değerli dostum Aliyaşar beye çok teşekkür ediyorum. İkincisini düzenledikleri bu programda farkındalık oluşturdular. Müdürümüzün şahsında tüm öğretmenlerimize, öğrencilere ve tüm ekibe teşekkür ediyorum.” diye konuştu. 

selyus