Ana Sayfa EĞİTİM 13 Mart 2016

Esenler’de bilim teknoloji şöleni

Esenler Belediyesi, Bilim ve Teknoloji Haftası kapsamında, Yıldız Teknik Üniversitesi ile birlikte düzenlenen “Bilim Haftası Etkinlikleri” 3 gün sürdü. Etkinliklerde robotlar dövüştü, Formula 1 araçları sergilendi ve birbirinden ilginç deneyler yapıldı.

Esenler Belediyesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi’nin Bilim ve Teknoloji Haftası’nda birlikte düzenlediği etkinliklerin açılışı, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu’nun katıldığı bir törenle yapıldı. Dörtyol Meydanı’nda kurulan Bilim ve Teknoloji Çadırı’nda gerçekleştirilen törene Başkan Göksu’nun yanı sıra Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Taşçı ve AK Parti Esenler İlçe Başkanı Gökhan Taran ile çok sayıda vatandaş katıldı.

BAŞKAN GÖKSU, “BİLGİ GÜÇTÜR”

İngiliz düşünür Francis Bacon’ın “Bilgi güçtür” sözünü hatırlatan Başkan Göksu, “Aslında güçlerin en büyüğü Bilgidir. Bilgi yoksa bunun hiçbir karşılığı yoktur. Türkiye’nin şu an dört bir yanı ateş çemberi. Geçtiğimiz günlerde bir ülkenin uzun menzilli füzeler konuşlandırdığı yönünde haberler okuduk. Bir süre sonra Türkiye’nin de sınırlarımızda ‘Korel’ adında yeni bir sistemi devreye aldığını okuduk. Bundan dolayı hem insanımızla hem de ülkemizle gurur duyduk. Bilgi bu anlamda gücünü ortaya koyduğunda dostlarınız ne kadar çok sevinirken düşmanlarınız o kadar üzülüyor” diye konuştu.

Bilimle uğraşan, bu konuda çalışma yapan gençlere her zaman destek olduklarını belirten Başkan Göksu, “Arzumuz o ki: İstanbul’un göbeğindeki bu ilçede bilim adamları yetişsin. Dünyanın rotasını çizen bilim adamları yetişsin. Bunun için Esenler’de hem bilgiyle hem bilime gönül veren her bir çocuğumuzun, her bir gencimizin önüne tüm imkanlarımızı sermeye hazırız” dedi.

ESENLER’DE ROBOTLAR DÖVÜŞTÜ

Başkan Göksu, konuşmasının ardından beraberindekilerle birlikte tek tek stantları gezdi, öğrencilerden çalışmaları hakkında bilgi aldı. Yıldız Teknik Üniversitesi Robotik ve Otomasyon Kulübü ile Makine Teknolojileri Kulübü öğrencilerinin icadı olan savaşçı robotların gösterisini ilgiyle izleyen Başkan Göksu, Formula 1 aracını da yakından inceledi.

Başkan Göksu, Esenler Belediyesi Gençlik ve Bilgi Evleri (ESGEV) öğrencilerinin birbirinden ilginç deneyleri hakkında da bilgi aldı.

selyus