Faruk İbrahim Özbek, Vanlı öğrencilerin eğitimlerine umut oldu

Kadıköy Benim Platformu, Başkan Faruk İbrahim Özbek öncülüğünde geçtiğimiz yıllarda Kadıköy’le Van arasında eğitimde kurulan gönül köprüsüne öncülük etti.

Sosyal sorumluluk projeleri üzerine tecrübeli olan Başkan Özbek, Vanlı öğrencilerin umutlarını geleceğe taşımak için destek verdi…

Kurulduğu yıldan bu yana her geçen gün daha da büyüyen ve güçlenen Kadıköy Benim Platformu, bundan iki yıl önce Kadıköy’den Van’a bin kilometreyi aşan kardeşlik köprüsü kurarak “Bugün bir çocuk, yarın bir gelecek“ adlı sosyal sorumluluk projesi ile Van Gevaş İlçesi’nde Göründü İlk Okulu’nun açılışı gerçekleştirmişti.

Bugün şöyle bir geriye doğru bakıp bugünü kıyasladığımızda Kadıköy Benim Platformu’nun Faruk İbrahim Özbek’le daha da büyüyen ve gönüllere dokunan bir Sivil Toplum Kuruluşu olduğunu gördük…

Her çocuğun aynı şartlarda doğmadığı ve büyümediği doğu illerindeki bölgelerde, onlar kendi akranları gibi sıcacık okullar da çeşit çeşit giysiler, oyuncaklar ve renkli kalemlerle oynasınlar, eğitimlerinden geri kalmasınlar, okula hevesle gitsinler, geleceğe umutla baksınlar diye gerçekleştirilen proje büyük bir kardeşliğe ve hayal kurmaktan korkmayan, vazgeçmeyen, çalışan ve hedefleyen öğrencilerle dolu bir okula dönüşmesi sağlandı.

Van‘ın Gevaş İlçesinde Göründü İlk Okulu’nda 1 yıla yakın bir süredir devam eden tadilat ve yapım çalışmaları sonucu okul geçtiğimiz haftalarda ilk olarak eğitim ve öğretim dönemine yeni sınıfları ve derslikleriyle başlangıcı gerçekleştirdi.

EĞİTİM SEFERBERLİĞİNE DESTEK VERDİLER

Binlerce kilometrelik uzaklıktan gerçekleştirilen yardımlarla okulun tamamlanması sağlayan Kadıköy’ün birbirinden değerli iş adamlarının bulunduğu İstanbul Anadolu Yakası İnşaat Müteahhitleri Derneği ve Yönetimi Başkanı Melih Tavukçuoğlu, Hakan Şişik, Esra Yıldırım‘ın özverili çalışması, Kadıköy Benim Platformu Başkanı ve hayırsever işadamı Faruk İbrahim Özbek tarafından gerçekleştirildi.

Hayırsever işadamları basına verdikleri mesajda: “Gelin kalem tutan o minik elleri hep birlikte ısıtıp geleceklerine bir umut olalım. Bir çocuk umuttur, gelecektir, sevinçtir, hayallerdir. Çocuk içimizdeki iyiliktir. O Çocukların yüzüne bir tebessümde biz kondurabilir ve mutlu olmalarını sağlayabilirsek ne mutlu bize dediler.

“Bugün Onların Umutları, Yarın Sizin Geleceğiniz” dediler…

selyus