Ana Sayfa EĞİTİM 26 Nisan 2017

Hürriyet gazetesinden yalan haber!

Türkiye’nin büyük gazetesiyiz diye övünen asparagasçı Hürriyet, Erenköy Kız Anadolu Lisesi Müdürü Berna Ocakçıoğlu’nun aleyhinde yalan haber yaparak hedef gösterdi.

İstanbul’un başarılı ve tecrübeli eğitimcilerinden Erenköy Kız Anadolu Lisesi Müdürü Berna Ocakçıoğlu, göreve geldiği ilk yıllarda yoğun bir gezici baskı altında tutulmaya çalışılmıştı. Bir süre durulanan bu gezici zihniyet yine hortladı. Okulun mezunlarından Sibel Aksoy, Hürriyet gazetesine yalan beyan vererek asparagas haber yaptırdı. Hürriyet gazetesinin de araştırmadan yaptığı bu haberden dolayı okulun mezunlarından çok büyük tepki topladı. Okul Müdürü Ocakçıoğlu’nu hedef gösteren bu asparagas haberden sonra bizler konunun doğru bilgilerine ulaştık.  

MEZUNLAR DERNEĞİNİN AÇIKLAMASI

Erenköy Kız Liseliler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı H Gülay Şarlak’ın imzalı ve 21 Nisan 2017 tarihli, “Bilindiği gibi; Nisan ayının son Pazar günü okulumuzun geleneksel mezunlar günüdür. Erenköy Kız Liseliler Derneği olarak olağanüstü hal şartları gereği, bu yıla mahsus olarak okul bahçesinde herhangi bir etkinlik yapmayacağız.

Ancak mezunlarımız gelenekselleşmiş olan bu tarihte okulumuzu ziyaret etmek isteyeceklerdir.

Durumu bilgi ve müsaadelerinize arz ederiz.” yazılı dilekçesi okul müdürüne ulaşmıştır.

HEM HÜRRİYET GAZETESİ HEM DE OKULUN YALANCI MEZUNU AKSOY İFADEYE ÇAĞRILSIN

Kasıtlı ve maksatlı yapılan haber ve haberde kasıtlı ve bilinçli söylenen yalanlar üzerine İstanbul’un duyarlı bir haber sitesi olarak Kadıköy Kaymakamlığını göreve davet ederek Hürriyet gazetesi hakkında soruşturma yapmasını talep ediyoruz.  

Okul müdürü Berna Ocakçıoğlu, yetkililerden izin almadan açıklama yapmayacağını ancak bu yalan haberle ilgili yasal haklarını kullanacağını ifade etti. 

selyus