Ana Sayfa EĞİTİM, YEREL YÖNETİMLER 28 Eylül 2022

İETT otobüsleri geç gelince, öğrenciler her gün okula geç kalıyor

Büyükçekmece’de İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Kampüsü’ne gitmek isteyen öğrenciler otobüse binmek için bu sabah metrelerce kuyruk oluşturdu. Öğrencilerin bazıları sıra yüzünden derse kaldığını ifade etti.

Büyükçekmece TÜYAP Mevkii’nde İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Üniversiteli öğrenciler bu sabah okula gitmek metrelerce otobüse binme sırası bekledi. Bazı öğrenciler yaşanan durumun sürekli tekrarladığını ifade ederken kimi öğrenciler ise okulların açılmasıyla bu durum ile karşılaştıklarını ifade etti. Yaşanan kuyruk nedeniyle çoğu öğrenci dersine geç kaldı. Metrelerce uzayan kuyruk drone ile havadan da görüntülendi.

Sıra bekleyen öğrencilerden Emre Can Koç, “Okul açıldığından bu yana her gün oluyor. 20 geçe dersim 10 dakika kaldı. Okulda pek sıkıntı olmuyor derse geç kalmak ama yine de dersimize zamanında yetişmemiz gerekiyor. Her gün oluyor. Bir çözüm şart” dedi.
Otobüse binmek için sırada duran öğrencilerden Kaan Dervet ise, “15 – 20 dakika oldu aşağı yukarı. Ben de sabah şaşkınlık yaşadım. Okulun konumu kampüsteki fazla öğrenci sayısı da sebep olabilir. Derse geç kalma ihtimalim de var” diye konuştu.

 

selyus