Ana Sayfa EĞİTİM 4 Ekim 2016

KADEM Vakfı’ndan 6 ilde kız yurdu

6 ilde yurtlar açarak kız öğrencilere kalacak yer imkanı sağlamaya başlayan KADEM Vakfı, İstanbul, Denizli, Elazığ ve Zonguldak başta olmak üzere, milli ve manevi değerlerine bağlı, eğitimli ve bilinçli nesiller yetiştirmek üzere kendi bünyesinde Türkiye genelinde 81 ilde kız öğrenci yurtları açılacaktır.

KADEM Vakfı, 6 ilde yurtlar açarak kız öğrencilere kalacak yer imkanı sağlamaya başladı. Vakıf, İstanbul, Denizli, Elazığ ve Zonguldak’ta açtığı yurtlara 10 il daha ekleyerek, yıl sonuna kadar toplam 16 ilde kız öğrencilere ev sahipliği yapmayı hedefliyor.

22 Mayıs 2015 tarihinde kurulan KADEM Vakfı, derneğin genel merkezinin bulunduğu İstanbul başta olmak üzere, Antalya, Elazığ, Zonguldak, Denizli ve Balıkesir’de yurtlar açarak toplam 6 ilde kız öğrencilere ev sahipliği yapmaya başladı.

KADEM Vakfı, Türkiye genelinde kurduğu yurtlar aracılığıyla genç kızların sosyo-kültürel, ekonomik, sanatsal ve akademik alanda üretken bireyler olmalarını teşvik etmek amacıyla çalışmalarına başladı.

Vakıftan yapılan açıklamaya göre, toplumsal kültür inşasında aktif rol oynayan, bilgi birikimleriyle toplumları ileriye taşıyacak, çağın gereklerini doğru okuyabilen, insani öz değerleri güçlü, başarılı bireyler olmalarına katkı sağlayacak bir vizyonla genç kadınları yetiştirmeyi hedefleniyor. Bu doğrultuda vakıf, genç kadınların toplumsal hayata entegrasyonu için mesleki gelişimlerine yönelik proje ve aktiviteler geliştirerek, inceleme yapmalara olanak sağlayan akademik çalışmalarını teşvik etmeyi, yürütmeyi ve yaymayı ilke edinen bilim kadınları yetiştirmeyi amaçlıyor.

Kadın ve Demokrasi Derneği Başkanı E. Sare Aydın Yılmaz, vakıf hakkında yaptığı açıklamada, Türkiye’nin dört bir yanına yurt açarken edindikleri misyonu ve vizyonu vurguladı:

“8 Mart 2013 tarihinde kurulan KADEM, genelde insan hakları ve özelde kadın haklarından hareketle, kadının erkeği erkeğin kadını tamamladığı cinsiyet adaletini referans alan, tek tip kadın anlayışına karşın, farklılıkların kadını ve demokrasiyi zenginleştirdiğini benimseyen, ailenin birlikteliğini ve devamlılığını önceleyen, kadın ve erkeğin mevcut fırsatlara ve olanaklara eşit oranda sahip olması gerektiğini savunan, demokratik mekanizmaları kullanarak, siyasal sosyal ve ekonomik kalkınmada kadının temsil oranını arttırmayı hedefleyen bir sivil toplum kuruluşudur.

Kurulduğu günden bu yana KADEM, kadının insan haklarını savunarak demokrasiye, hukukun üstünlüğüne ve insan hakları ile temel özgürlüklere saygının geliştirilmesine ve sağlamlaştırılmasına katkıda bulunmak amacıyla kadın ve aileyle ilgili olarak hayatı anlamlandıran her konuyu çalışma sahası içerisinde kabul ederek ulusal ve uluslararası ölçekte faaliyetler yürütmektedir. 3 yıllık süre zarfında gerek kadının insan haklarına yönelik fikirsel çalışmaların yanı sıra alternatif söylemler üreterek, gerekse sahada kadınların sorunlarına yakından temas edip çözüm önerileri sunma noktasında toplumsal hafızamızı yoklayarak ileriye dönük hedefler oluşturulmuştur. Bu hedefler doğrultusunda, 22 Mayıs 2015 tarihinde kurulan KADEM Vakfı, Türkiye’nin dört bir yanında kurduğu yurtlar aracılığıyla kız öğrencilerin sosyo-kültürel, ekonomik, sanatsal ve akademik alanda üretken bireyler olmalarını teşvik etme vizyonuyla yola çıkmıştır.  Toplumsal kültür inşasında aktif rol oynayan, bilgi birikimleriyle toplumları ileriye taşıyacak, çağın gereklerini doğru okuyabilen, insani öz değerleri güçlü, başarılı şahsiyetler olmalarına katkı sağlayacak bir vizyonla genç kadınları yetiştirmeyi hedeflemektedir. Bu kapsamda, genç kadınların toplumsal hayata entegrasyonu için mesleki gelişimlerine yönelik proje ve aktiviteler geliştirerek; araştırma, inceleme yapmalarına olanak sağlayan akademik çalışmalarını teşvik etmeyi, yürütmeyi ve yaymayı ilke edinen bilim kadınları yetiştirmeyi amaçlamaktadır.

İstanbul, Denizli, Elazığ ve Zonguldak başta olmak üzere, milli ve manevi değerlerine bağlı, eğitimli ve bilinçli nesiller yetiştirmek üzere KADEM Vakfı bünyesinde Türkiye genelinde 81 ilde kız öğrenci yurtları açılacaktır. İnşa edilecek bu yurtlar vesilesiyle vicdanı, yüreği Türkiye için atacak gelecek nesillerin yetiştirilmesi noktasında elini taşın altına koyan ve desteklerini esirgemeyen herkesi kutluyor, vakfımızın bu samimi vazifeyi başarıyla sürdürmesini temenni ediyorum.”

KADEM Vakfı’nın şu an İstanbul’da Bahçelievler, Kısıklı ve Ataşehir yurtları faaliyet gösteriyor.

selyus