Kadıköy Anadolu Lisesi’nde nimete saygısızlık!

Kadıköy Anadolu Lisesi’ne ilk kez giriş yapan yeni öğrenciler simit atılarak karşılandı. Okulda simit atanlara ve eğitimcilere Sosyal Medya kullanıcılarından tepki yağdı! Okul müdürü nasıl bir açıklama yapacak merakla bekleniyor! 

Kadıköy Anadolu Lisesi’nin eğitim öğretim yılının ilk gününde, okula giriş yapan ve çömez denilen öğrencilerin üzerine her yıl simit atılıyor. Yere atılan simitler temizlik görevlileri tarafından sürekli temizlendi, Kadıköy Anadolu Lisesinde simit atanlara ve eğitimcilere Sosyal Medya kullanıcılarından tepki ve nimete duyarlı vatandaşlardan yağdı.

Panellerde, seminer ve toplantılarda sürekli şov yapan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okulun logosu martı olduğu için 1955 yılından bu yana devam eden bu aptal geleneğe şov yapmadan bir son versin!

EĞİTİM-BİR-SEN GENEL BAŞKANI ALİ YALÇIN’DAN TEPKİ

Konuyla ilgili duyarlı davranarak bir açıklama yapan Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Okul yönetimine, meslektaşlarıma çağrıda bulunuyorum! Kadıköy Anadolu Lisesi’nde 1955’ten beri logomuz “Martı” diye, yeni öğrencilere simit atma ve nimete hürmetsizlik yapma saçmalığına, eğitimciler olarak son vermelisiniz. Direnenler kafayı değiştirmiyorsa siz logoyu değiştirin” dedi.

selyus