Ana Sayfa EĞİTİM 23 Mart 2015

Kadıköy’ü yönetenler projeye destek veriyor

Proje için bir kamu spotu da oluşturan Erenköy Kız Anadolu Lisesi’ne Kadıköy Kaymakamı Birol Kurubal, Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu ve Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi destek vererek kamu spotunda yer aldılar.

Erenköy Kız Anadolu Lisesi’nin başarıları art ardına devam ediyor. Önceki yıllarda ve bu yıl ilçe ile il spor müsabakalarında dereceler elde eden Erenköy Kız Anadolu Lisesi öğrencileri, okul müdürleri Saadet Berna Ocakçıoğlu öncülüğünde ve İngilizce öğretmenleri Özay Ertaş koordinatörlüğünde Avrupa Birliği etwinning Proje Portalında; Konya Ilgın Şehit Bayram Harun Çoban Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından oluşturulan ‘AİLEMİZ HER ŞEYİMİZ AĞIZLAR KİRLENMESİN’ adlı projenin ortağı olarak Kadıköy’de projeyi yaygınlaştırmak için çalışmalara başladılar. Proje için bir kamu spotu da oluşturan Erenköy Kız Anadolu Lisesi’ne Kadıköy Kaymakamı Birol Kurubal, Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu ve Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi de destek vererek kamu spotunda yer aldılar. Erenköy Kız Anadolu Lisesi öğrencileri, projeye ortak olmaktaki amaçlarının aile bağlarının önemi ve iletişimde küfür, argo, iftira, yalan dedikodu gibi unsurların olmaması gerektiği konusunda bir farkındalık oluşturmak, gençler arasında ve ailede kaba dille iletişimin yaygınlaşmasına engel olmak olduğunu belirttiler.

Geçtiğimiz okul döneminin sonlarında, tam karnelerin dağıtıldığı günde Erenköy Kız Anadolu Lisesi’nin müdiresi Saadet Berna Ocakçıoğlu’nun eline bir kâğıt ulaşır. Kâğıtta, Konya’nın Ilgın ilçesinde bir lisede başlayan “Ailemiz her şeyimiz, ağızlar kirlenmesin” kampanyasından bahsedilmektedir. Kampanyayı inceleyen Ocakçıoğlu, Avrupa Birliği projelerinden sorumlu öğretmen Özay Ertaş’a haber verir.

Müdire Ocakçıoğlu projeye dâhil olmalarını şöyle açıklıyor: “Dikkatimi çekti açıkçası projenin ismi. Bir tarafta aile, bir tarafta ağızlar kirlenmesin… Önemli ve olumlu mesajları olan bir proje diye düşündüm. Detayları okuduğumda gerçekten de öyle olduğunu fark ettim. Avrupa’da da katılan ülkelerin olduğunu gördüm. Çok güzel bir proje var buna mutlaka katılalım dedim.”

DESTEKLERLE BÜYÜYEN PROJE

Daha sonra müdirenin önerisiyle kampanya içeriği daha da genişletilir. Aile bağlarlarının korunması, güçlendirilmesi, ağız kirliliği konusunda da argo ve küfürden yola çıkan kampanyaya; yalan, dedikodu, hakaret, iftira, dalga geçme gibi toplumu ve insan ilişkilerini bozan konular da eklenir.

Kadıköy Kaymakamı, İlçe Milli Eğitim Müdürü ve Kadıköy Belediye Başkanı’nın maddi ve manevi desteğini alan projenin danışmanı, okulun müdiresi Saadet Berna Ocakçıoğlu, koordinatörü öğretmen Özay Ertaş; en önemli öznesi ise öğrenciler. Kadına yönelik şiddetin her geçen gün arttığı günümüzde “küfür de bir şiddet türü” diyen bu projenin, kız lisesinde kız öğrenciler tarafından yürütülmesi ve okulun yönetici kadrosundan öğrencisine kadar kurulan “kız kardeşlik” bağı, ayrıca önem taşıyor.

NELER YAPILACAK?

Proje Koordinatörü Özay Ertaş ailelerle teması artıracaklarını söylüyor. “Seminerler gerçekleştireceğiz. Zorla duyurmak yerine yavaş yavaş açılmak istiyoruz. Yakında bir veli toplantısı olacak, ailelere sunum yapılacak.” Duyuru araçlarını da çoğalttıklarını söyleyen Ertaş: “Anahtarlıklar yapılıyor. Onları dağıtacağız. Belediyenin desteği ile afiş ve broşürler çıkacak. Kadıköy ilçesine yaymak istediğimiz için okul müdürlerine sunum yapacağız. Gidebildiğimiz okullara yayacağız” diyor.

Siz de projeye katkı sunmak istiyorsanız Erenköy Kız Anadolu Lisesi’ne gidip öğretmen Özay Ertaş’a ulaşabilir, Youtube’da “Ağızlar Kirlenmesin Kamu Spotu” başlığındaki videoyu yaygınlaştırabilirsiniz.

 

 

Etiketler:
selyus