Ana Sayfa EĞİTİM 29 Şubat 2024

Kadıköy’de okullar arası münazara yarışması finalini Hakkı Değer Ortaokulu kazandı

Kadıköy’de okullar arası münazara yarışması finali karşılaşmasında Hakkı Değer Ortaokulu öğrencileri, 1. olarak İstanbul elemelerinde Kadıköy ilçesini temsil etmeye hak kazandı.

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) İstanbul Temsilciliğinin il genelinde yapmış olduğu münazara yarışması Kadıköy İlçesi elemeleri final karşılaşması Hakkı Değer Ortaokulu ile Hüseyin Ayaz Ortaokulu arasında yapıldı.

Münazaraya; Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadık Aslan, Kadıköy ilçesinin Kurum Amir ve Okul Müdürleri, Veliler katılım sağladı. Hakkı Değer Ortaokulu Müdürü Lokman Yılmaz Kadıköy birincisi olan öğrencilerinin yarışmaya çok iyi hazırlandıklarını belirtti.

ÖĞRENCİLER TEZLERİ İÇİN BÜYÜK ÇABA HARCADI

Hakkı Değer Ortaokulu öğrencileri, “Çocuk eğitiminde okul etkilidir.”

Hüseyin Ayaz Ortaokulu öğrencileri ise “Çocuk eğitiminde aile etkilidir. “Görüşlerini ortaya koydukları tezlerle ve karşılıklı sordukları soru cevaplarla öne çıkarmaya çalıştılar.

İZLEYENLERİN BEĞENİSİNİ KAZANDILAR

Yarışmada çocukların bilimsel savlar ve örneklemelerle görüşlerini savunmaları izleyicilerde büyük bir hayranlık oluşturdu.

Jüri üyeleri değerlendirmelerini;

a-) Konuya hâkimiyet

b-) Türkçeyi iyi kullanma, vurgu, tonlama

c-) İkna yeteneği ve örneklendirme

d-) Beden dili, jest ve mimikler

e-) Zamanı iyi kullanma kategorileri arasında 100 tam puan üzerinden yaptılar.

Hakkı Değer Ortaokulu 1. oldu

Yapılan değerlendirmeler sonucu Hakkı Değer Ortaokulu Kadıköy İlçe 1.si oldu ve İstanbul elemelerinde Kadıköy ilçesini temsil etmeye hak kazandı.

Yarışma sonucu katılımcı okul öğrencilerine TÜGVA Kadıköy İlçe Temsilciliği tarafından hazırlanan hediyeleri; Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadık Aslan, TÜGVA Kadıköy İlçe Temsilcisi İbrahim Karataş, Türkiye Özel Okullar Derneği Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Yusuf Tavukçuoğlu tarafından takdim edildi.

selyus