Ana Sayfa EĞİTİM, İÇ POLİTİKA 10 Kasım 2020

Kuzey Koleji Atatürk’ün izinde

Kuzey Okulları ve Kuzey Akademi Kurucusu, Eğitimci Yazar Ömer Şahan, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü ve Atatürk Haftası Mesajı yayınladı.

Cumhuriyetin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde olduklarını belirten Ömer Şahan, “Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, büyük devlet adamı Mustafa Kemal ATATÜRK’ü sonsuzluğa uğurladığımız günün yıl dönümünde saygı, rahmet ve minnet duygularımızla anıyoruz.

Yüzyıllardır dünya tarihine yön veren ve çağ açıp çağ kapayan devlet adamları yetiştiren Türk milleti, yetiştirdiği en büyük liderlerden, bağımsızlığımızın mimarı Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde makus talihini değiştirmiş ve tarih sayfalarına büyük bir destan daha eklemiştir. Engin ileri görüşlülüğü, dünya gerçeklerini iyi bilmesi, insani değerlere verdiği önem, düşüncelerindeki evrensel boyut Atatürk’ü hiç şüphesiz insanlığın tarih boyunca yetiştirdiği dünyanın en önemli liderlerinden biri yapmıştır.

Atatürk; Vatanın bağımsızlığının sağlanmasının ardından Millet İradesini esas alan ve “En Büyük Eserim” diye nitelediği Cumhuriyetimizi kurmuş ve Milletimizin muasır medeniyetlerin saygın bir üyesi olmasını sağlayacak önemli düzenlemeleri hayata geçirmiştir. Atatürk, hayatı boyunca sürdürdüğü bağımsızlık ve uygarlık mücadelesindeki tüm gücünü Türk milletine olan inancından ve güveninden almıştır. Bizler de bugün üzerimize düşen sorumlulukların bilinciyle Atatürk’ün ilke ve inkılapları ile hiç sönmeyecek bir meşale misali aydınlattığı uygarlık yolunda, kararlı ilerleyişimizi sürdürmek için var gücümüzle çalışıyoruz.

Türk milleti, 82 yıl önce madden aramızdan ayrılan Atatürk’ü asla unutmamıştır. Onu ebediyete kadar kalbinde, gönlünde yaşatacaktır. Bu nedenle Millet olarak 10 Kasım’ları bir matem günü olarak görmenin ötesinde, bu günü Büyük Önder’i anma ve O’nun fikir, öngörü ve tespitlerini anlama günü olarak değerlendirmekteyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle vefatının 82. yıl dönümünde Cumhuriyetimizin kurucusu, İlk Cumhurbaşkanımız Büyük Lider Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ü şükranla, minnetle ve saygıyla anıyoruz.”

selyus