Ana Sayfa EĞİTİM 29 Haziran 2019

LGS 1.’si Burak Sağlamdemir, başarısının sırrını TRT’ye paylaştı

Eser Koleji, daha henüz 2 yıl önce kurulmasına rağmen eğitim-öğretimde örnek çıkışlar yapmaya başladı. Eser Koleji öğrencisi Burak Sağlamdemir, 500 sorunun tamamını yaparak LGS’de büyük bir başarıya imza attı.

Sınava özel ders almadan, sadece okulda öğrendikleri ile hazırlandığını belirten Lise’ye Geçiş Sınavı (LGS) 1.si Burak Sağlamdemir, “Bu süreçte okulum, ailem ve arkadaşlarım benim yanımda oldu, onlara da çok teşekkür ediyorum. Okulun deneme sınavlarına girmek benim için tekrar oldu. Ayrıca kendime boş vakit ayırdım, yoksa sınavda bu kadar rahat olamazdım. Mesleğimi ise hiç düşünmedim. Liseye geçince karar veririm” dedi.

Kuzey Okulları ile Eser Koleji Kurucusu ve Sınav Kaygısı Nedir, Nasıl Yenilir? kitabının yazarı Ömer Şahan ise TRT ekranlarında şunları söyledi:

“OKUL OLARAK HEP YANLARINDA OLMAYA ÇALIŞTIK”

Bu başarının çok büyük bir gurur olduğunu ifade eden Eser Koleji Okul Kurucusu Ömer Şahan, “Çocuklarımızın, emeklerinin karşılığını almış olduğunu görmek çok büyük bir keyif bizler için. Çok uzun soluklu bir sınavdı. Öğrencilerimizin çalışma sürecinde okul olarak hep yanlarında olmaya çalıştık öğretmenleriyle birlikte emek verdiler” dedi.

GEÇEN YIL SINAV DEĞİŞTİ, SORULAR ÇOK FARKLILAŞTI

“Sınav süreci, öğrenci, okul ve aile arasında yürütülmesi gereken bir süreç” diyen Şahan , “Biz hep öğrencilerimizin yanındaydık, ailelerle iletişim halindeydik. Sınava hazırlandıkları son yıl çok kıymetli ama aldıkları eğitimin temeli bu noktada çok önemli. Geçen yıl sınav değişti, sorular çok farklılaştı. ‘Yeni nesil’ diye adlandırılan bu sorulara adapte olabilmek çok kıymetliydi. Bu soruları çözmüş olmak önemliydi ama bu soruları çözebilecek yeterlilikte bir eğitim almak daha da önemliydi. Geçen sene yeni nesil soruları uygulama noktasında çok hızlı bir adaptasyon sürecinden geçtik. Bu yıl daha rahattık çünkü soruları ve sınavı tanıyorduk” ifadelerini kullandı.

selyus