Ana Sayfa EĞİTİM 19 Eylül 2016

Maltepe’de 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılı törenle başladı

Maltepe’de 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılının ilk ders zili çaldı. Eğitim-Öğretim yılının başlaması nedeniyle Güzin Dinçkök Ortaokulunda tören düzenlendi.

Maltepe’de 2016-2017 eğitim ve öğretim yılı, Güzin Dinçkök Ortaokulu’nda düzenlenen resmi açılış töreni ile başladı. Törene Maltepe Kaymakamı Necip Çakmak, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Maltepe İlçe Milli Eğitim Müdürü Faik Kaptan, şube müdürleri, öğretmenler, öğrenciler, veliler ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

İYİ İNSAN YETİŞTİRİN

Tören’de konuşan Maltepe Kaymakamı Necip Çakmak, eğitime büyük önem verdiklerini belirterek ’’Öncelikle eğitim. Eğitim için okullarımız ve öğretmenlerimiz ve siz velilerimiz ile öğrencilerimizi bu okullarda yarınlara hazırlayacağız. Ama önce çocuklarımızı iyi birer insan olarak yetiştirmek için çaba gösterelim” ifade etti.

Kaymakam Çakmak” Tek bir söz söylemek istiyorum. Öğretim önemli ama asıl önemli olan eğitim. Hep bunu söylerim yine de bunu söylüyorum illa da eğitim. Eğitim ne demek; iyi bir Türk vatandaşı olarak yetişmek, saygılı olmak, çalışmak, çalışmak, çalışmak. İşte bu güzel okulda bu öğretmenleriniz ile bunu yapacağız. Velilerimiz ile birlikte çocuklarımızı iyi hazırlayacağız, çocuklarımız da okullarına rahat gelecek ve öğretmenlerinin verdiklerini iyi alacaklar. Değerli öğretmenler iyi matematikçi, coğrafyacı,  fen bilimci değil iyi insan yetiştirin lütfen. Bu eğitim-öğretim yılının ilçemize, vatanımıza, dünyaya hayır getirmesini diliyorum.  Gazilerimizi de hürmetle, saygıyla anıyorum.” diye konuştu.

Yeni eğitim öğretim yılı hepimize hayırlı olsun diyerek törende bulunan öğrencilere seslenen Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, ”Temennim odur ki sizlerin arasından yeni Einstein’lar çıksın dünya sizi örnek alsın. Bu hafta ayrıca Gaziler haftası. Şehitler ve gaziler haftası deyip geçiştirmemeli. Bu gök kubbenin altında hala ay yıldızlı bayrağımız dalgalanıyorsa bunu Mustafa Kemal Atatürk ve yol arkadaşlarına borçluyuz. Bundan birkaç ay önce Türkiye üzerinde oynanmak istenen kirli senaryoya karşı tankların önünde yatıp canını siper edenlerin anısı önünde saygıyla eğiliyor, gazilerimize sağlık diliyorum” dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Faik Kaplan da eğitimin 3 ayağı olduğunu belirterek ”Eğitimin 3 ayağı vardır. Bunlar; veli, okul-öğretmen, öğrencidir. Çocuklarımızın başarılı olması için her türlü altyapı oluşturulmaya çalışıldı. Eğitimde başarıyı sadece akademik başarı olarak görmemeliyiz. Kendimizi iyi yetiştirmeliyiz. Önce veliler olarak kendimizi yetiştirmeliyiz ki çocuklarımız da iyi yetişsinler. Yeni eğitim öğretim yılı herkese hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

 

selyus