Ana Sayfa EĞİTİM 23 Mart 2016

Maltepe Gençlik Merkezi yeni binasında

Uzun yıllar Maltepe Hasan Polat Stadında faaliyetlerini sürdüren Maltepe Gençlik Merkezi, Maltepe Kaymakamlığı eski binasında hizmet vermeye başladı.

Maltepe Hükümet Konağının yapımının tamamlanmasından sonra Maltepe Kaymakamlığı ile birlikte ilçedeki tüm kamu kurumları tek çatı altında hizmet vermeye başladı. Kurumların boşalttıkları ve devlete ait hizmet binaları ise farklı birimlerin hizmetine tahsis ediliyor. Yıllardır Kaymakamlık binası olarak hizmet veren Cevizli Mahallesi Orhangazi caddesi No: 8’deki  binanın Kaymakamlık tarafından boşaltılmasının ardından bina Maltepe Gençlik Merkezi’nin hizmetine tahsis edildi.

GELECEĞE GÜVENLE HAZIRLANIYORLAR

Uzun yıllar Maltepe Hasan Polat Stadında faaliyetlerini gerçekleştiren Maltepe Gençlik Merkezi, Ocak 2016 tarihinden itibaren Maltepe Kaymakamlığı eski binasına taşınarak burada hizmetlerini sürdürmeye başladı. 7.880 üyesi bulunan gençlik merkezi, birçok alanda gençlere hizmet vermekte. Gençlik merkezi, öncelikli olarak gençleri kötü alışkanlıklardan korumak için birçok alanda gençlere eğitim veriyor. Merkezde, gençlerin ilgi, ihtiyaç ve beklentilerini karşılayacak bilimsel, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetler düzenleyerek, eğitim ve istihdamlarına yönelik kurs, seminer ve girişimcilik programlar ile gençlerin geleceğe emin adımlarla hazırlanmalarını amaçlıyor.

11 FARKLI BRANŞTA EĞİTİM

Eski yerlerine oranla yeni binalarında daha geniş ve ferah bir ortamda gençlere hizmet vermeye başlayan Maltepe Gençlik Merkezi bünyesinde; Sosyal Bilimler Atölyesi, Değerler Atölyesi, Anadolu’nun Manevi Kandilleri, Genç Dönüşüm Projesi, Gençlerin İyilik Ağacı, Dil Eğitimleri Atölyesi, Dini İlimler Atölyesi, İnovasyon Atölyesi, Kişisel Gelişim Atölyesi, Müzik Eğitimleri 11 ayrı dalda gençlere eğitim verilmekte.

GENÇLERE YÖNELİK ETKİNLİKLER

Maltepeli gençlerin farklı yörelerdeki gençler ile tanışmaları için kültürel geziler yapılırken; çeşitli sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle değerlendirmesini sağlamak amacıyla da Doğa ve Deniz kampları düzenleniyor.  Türk Halk Oyunları, Türk müziği, satranç gibi alanlarda yarışmalar düzenlenerek gençlerin aktif olarak hayatın içinde olmaları sağlanmaya çalışılıyor.

selyus