Ana Sayfa EĞİTİM, İÇ POLİTİKA 21 Eylül 2020

Milletvekili Satır’dan duygulandıran paylaşım

AK Parti İstanbul Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Dilekçe Komisyonu Başkanı Av. Mihrimah Belma Satır, 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı’nın açıldığı bugün sosyal medya hesabından duygusal bir paylaşım yaptı. Milletvekili Satır, İlkokul 2. Sınıf siyah beyaz fotoğrafını paylaşarak altına takipçilerini duygulandıran bir yazı kaleme aldı. Satır, bulunduğu toplumda her kesim tarafından sevilen, sayılan Milletvekili Satır, kadın olması hasebiyle de özellikle kadınları ayırım yapmadan kucaklayabilen siyasilerden olma özelliğini de taşıyor. Bu hümanist yaklaşımından dolayı da çok sevilen ve örnek gösterilen bir kadın siyasetçi olan Mihrimah Belma Satır’ı yakından takip eden İstanbul Takipte Haber Sitesi olarak bu duygusal paylaşımı okurlarımızla paylaşmak istedik…

Milletvekili Mihrimah Belma Satır, paylaşımında şu sözlere yer erdi:

“4 Ekim 1968 Ortaköy Burak Reis İlkokulu, 2. sınıf No: 992…

Siyah önlük, kolalı beyaz yaka ve kolalı kar gibi beyaz kurdelem vardı. Her hafta sonu annem kolalardı, Pazartesi prensesler gibi giderdik okula.

Fotoğraf, teyzem Sara Bakır’dan bana geldi. Eskiden birbirimize vesikalık foto hediye ederdik. Siyah beyaz kareler saklanırdı cüzdanlarda. Bu fotoğraf teyzemin cüzdanından bir hatıra.

Bugün okullar açılıyor ve çocuklarımızda maske olacak. Farklı bir deneyim, donem yaşıyoruz. Kurallara harfiyen uymalıyız, çocuklarımızın dikkatli olmasını kendilerini ve büyüklerini korumaları gerektiğini anlatmalıyız.

Allah zihin açıklığı versin çocuklarımıza.

(Sn. Bakanım Zehra Zümrüt benzer foto paylaşmış̧, kendisinden esinlendim )

Bir kaç̧ zaman önce başlayan eski/ yeni dönem foto furyası bana uymamıştı. Dün de güzeldi, bugün de. Kıyaslamak istemedim. Her dönemi olduğu gibi hatırlamak daha iyi geliyor bana..

Haftamız hayırlı, islerimiz bereketli, gönlümüz ferah olsun inşallah..”

selyus