Ana Sayfa EĞİTİM 18 Mayıs 2020

Öğrenci Affı bekleyen gençler, Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan umutlu

Gençlere, öğrencilere, kadınlara önem veren ve katıldığı platformlarda bunu zaman zaman dile getiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1 milyon 200 af bekleyen öğrencilerin affı için nasıl bir tavır tavır takınacağı merak konusu oldu! Af bekleyen öğrenciler adına konuşan temsilci, “Cumhurbaşkanımızın merhametli biri olduğunu biliyoruz, onun için bizi bu mağduriyetten kurtaracak bir çözüm bulacağından umutluyuz. YÖK’e bir talimatına bakar ve en kısa zamanda da ilgili yasama çıkar.”

Sosyal Medya son günlerde 1 milyondan fazla öğrencini ‘Öğrenci Affı’ paylaşımları ile ses getiriyor. Geçtiğimiz aylarda bir açıklama yapan Yüksek Öğretim Kurulu Başkanı Yekta Saraç, talep üzerine öğrenci affı ile ilgili açıklamada bulundu. Türkiye’deki toplam 207 üniversitenin 129’u devlet, 73’ü vakıf ve 5’inin de müstakil meslek yüksekokulu olduğunu, öğrenci sayısının ise 7 milyon 800 bine ulaştığını, yükseköğretimdeki kız öğrenci sayısının ise 3 milyon 700 bin olduğunu belirten, Yekta Saraç öğrenci affı ilgi bilgi verdi. Öğrenci affı çıkacak mı?

Üniversiteye geri dönmek isteyen binlerce kişi öğrenci affı çıkacak mı, diye soruyor. Yüksek Öğretim Kurulu Başkanı Yekta Saraç, kendisine sorulan bir soru üzerine cevap verdi ve öğrenci affı ile ilgili son noktayı koydu.

Saraç “Öğrenci affı ile ilgili bir çalışmamız yok, bu zaten yasama gerektirir. Son af 500 bin kişiyi sisteme soktu. Eğitim sistemi tek bir pastadır, dilimleri kesilmiştir. Eğitim bizi başarıya endeksli bir şekilde kurgulamamız, popülist yaklaşımlarla kurgulamamamız lazım.” dedi.

ÖĞRENCİLER CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN UMUTLU

YÖK Başkanı Saraç tarafından Şubat ayında yapılan bu açıklamanın ardından sürekli arayış içine giren ve af bekleyen 100 binlerce öğrenci, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ulaşmaya çalışıyor. Sosyal medyadan seslerini duyurmaya çalışan öğrenciler, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “Gençlerin tek isteği öğrenci affı çıkarılması” diyerek sesleniyor. Kısa vadede zor görünse de Cumhurbaşkanlığı Hükümet sisteminde yasaların çıkarılması daha kolaylaştığı için Erdoğan’ın bir talimatı ile bu konuyla ilgili yasama çıkartılabilir. Eğer yasalara aykırı değilse ve uygun görülürse…

selyus